Bouw gestart van nieuw cruiseschip P&O Cruises bij Meyer Werft

Onlangs is op de scheepswerf van Meyer Werft in Papenburg het eerste stuk staal gesneden van het nieuwste cruiseschip van P&O Cruises. Het wordt met 180.000 brutoton het grootste schip in de vloot van de Britse cruisemaatschappij en de grootste exclusief bestemd voor de Britse markt. Het wordt ook het eerste schip in die markt dat volledig zal worden aangedreven op LNG, momenteel de meest milieuvriendelijke stroombron voor grote cruiseschepen. De officiële ceremonie werd bijgewoond door Senior Vice President van P&O Cruises Paul Ludlow, Carnival UK President John Weinstein en Directeur van Meyer Werft Tim Meyer.

Oplevering van dit nieuwe cruiseschip staat gepland in het voorjaar van 2020. De naam van het schip wordt op donderdag 24 mei bekendgemaakt op de Facebook-pagina van de rederij. Vorig jaar vroeg de rederij haar cruisereizigers om een geschikte naam aan te dragen. Dat leverde meer dan 30.000 reacties op. Een panel van experts heeft uiteindelijk een keuze gemaakt. Dit nieuwe schip krijgt in 2022 een zusterschip dat ook volledig op LNG zal opereren.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!