Nieuw boek ‘Amsterdam 1930’ toont maritieme beelden van Willem Langhout

Samen met zijn scheepvaartvriend Pam von Münching fietste Willem Langhout tussen 1927 en 1933 met enige regelmaat door de Amsterdamse haven. Met zijn fotocamera, die hij altijd bij zich had, legde shiplover Langhout allerlei schepen vast die in die jaren de haven van Amsterdam aandeden. Daarbij moet niet alleen worden gedacht aan passagiers- en vrachtschepen, maar ook aan tankers, marineschepen, walvisvaarders en zelfs een kabellegger.

Op de omslag van het boek prijkt het passagiersschip ‘Johan van Oldenbarnevelt’ bij het binnenvaren van de op 29 april 1930 officieel geopende Noordersluis in IJmuiden. Bijna negentig jaar later worden de door Willem Langhout genomen zwart-witfoto’s in “Amsterdam 1930” gepubliceerd. De bijbehorende teksten zijn geschreven door Bert Lamers die in het najaar van 1977 de gehele maritieme collectie van Willem Langhout overnam (waaronder ca. 180 zwart-witnegatieven). 

De ruim 142 vastgelegde maritieme beelden geven een prachtige maritieme kijk op de Amsterdamse haven van de eindjaren twintig en de beginjaren dertig van de twintigste eeuw.

Het boek Amsterdam 1930 is verkrijgbaar bij iedere goede boekhandel. 

Amsterdam 1930″, ISBN 978-90-8616-158-4 , formaat 220×265 mm, 96 pagina’s, ruim 142 zwart-witfoto’s, softcover en geschreven in de Nederlandse taal. Uitgever Lanasta, auteur Bert Lamers, prijs € 15,95.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)