Cruisereiziger
AccommodatieFotoreportageRiviercruisenScheepsbezoek

Binnenkijken op ultra-luxe riviercruiseschip Crystal Debussy

Cruisereiziger Miriam mocht afgelopen week aan boord van de Crystal Debussy. Rederij Crystal Cruises doopte maandagavond haar nieuwe ultraluxe riviercruiseschip in Amsterdam bij de cruiseterminal aan het IJ. Crystal Cruises staat alom bekend vanwege haar ultraluxe twee zeecruise schepen de Crystal Symphony en Crystal Serenity. In 2016 startte de rederij het riviercruisen met de Crystal Mozart. De Crystal Debussy is na de Crystal Bach en Crystal Mahler het derde riviercruiseschip dat compleet nieuw gebouwd werd. Er kunnen 106 gasten mee op dit bijna 135 meter lange riviercruiseschip.

Op het bovendek vind je traditioneel de zitjes of ligbedden. Op de Debussy is er keuze uit diverse soorten: lekker loungen op een loungebank, zonnebaden op een van de ligbedden of gewoon lekker zitten en de omgeving aanschouwen. Zeer aardig is de bar, met aan de achterkant een enorm tv-scherm!

Zoek je trouwens wat water om af te koelen, dan kan je terecht in het zwembad dat 1 dek lager ligt. En, ik moet zeggen, een dergelijk binnenzwembad is een unicum op een riviercruiseschip. Het glazen dak van het zwembad kan open en wil je wat baantjes trekken, dan zet je de jetstream aan. Volgens ingewijden wordt het zwembad regelmatig gebruikt voor poolparty’s! Voor een andere sportieve noot kan je terecht bij de fitness.  Crystal neemt overigens op al haar reizen e-bikes mee voor het maken van excursies. Op elke bestemming zijn de excursies bovendien inclusief. Alleen voor een zeer select aantal excursies betaal je bij. Maar in elke haven zijn er sowieso een aantal uit te kiezen die bij de prijs inbegrepen zijn.

Suites

De Crystal Debussy is een all-suite schip met 3 soorten suites. Allereerst zijn er de ‘Petite’ suites, de kleinste suite aan boord. De Petite Suite (17,5 m2) heeft alle faciliteiten die de andere suites ook hebben, zoals butlerservice (bijvoorbeeld in- en uitpakservice en hors d’oeuvres & canapes) en grote panoramaramen die open kunnen. Deze zijn werkelijk uniek; je kunt deze automatisch naar beneden laten gaan en, bijvoorbeeld ‘s nachts, een hor tegen het ongedierte neerlaten.  De ‘reguliere’ suite is de Riversuite Deluxe (vanaf 22 m2). Het verschil met de Petite Suite is het grotere oppervlak én de plaatsing van het bed. In de Deluxe is het riante bed namelijk richting het raam geplaatst. Verder zijn de faciliteiten hetzelfde zoals een Ipad naast je bed, walk-in kleedkamer, Nespresso machine, verrekijker en kimono & badjas voor elke gast. De hoogste categorie is de Two Bedroom Crystal Suite met een Master bedroom en een extra suite (de Riversuite Deluxe). Bovendien is er een woongedeelte met zitgedeelte, eettafel en een open haard.

Restaurants

Gasten aan boord hebben een aantal keuzes om te ontbijten, lunchen en dineren. Het hoofdrestaurant Waterside heeft een open zitting, zodat gasten op elk moment kunnen binnenlopen. Fijn is dat het restaurant opgedeeld is in een linker en rechterzijde. Het voelt dus niet massaal aan. Aan de achterkant van het restaurant bevindt zich het uitgebreide buffetgedeelte (‘s avonds gesloten).  Wil je met een select gezelschap dineren? Dan kan je terecht in de exclusieve Vintage Room.

Tussen de maaltijden door biedt de Crystal Debussy de Bistro aan. Je kunt er gedurende de dag, bij een wisselend buffet, gerechten vinden en even plaats nemen. Leuk detail: Voor de Aziatische gasten is er een apart gedeelte waar je zelf noedels kunt maken.  Naast deze bistro mét bar, kan je ook een dek lager in de Pantry snacks halen. Een uitstekende koffiemachine, een koelkast met frisdrank en water of een chocolade-cookie zijn in de Pantry altijd beschikbaar. Als je cruist met Crystal zijn alle dranken inbegrepen, uitgezonderd een zeer select aantal exclusieve dranken.

Lounge

De plek waar je de hele dag door een drankje kunt halen, is de lounge Palm Court. Wanneer gevaren wordt, zie je hier de meeste passagiers een mooi plekje uitzoeken bij het raam. Uitzonderlijk is de hoeveelheid licht in deze lounge. Aan beide kanten is er namelijk een glazen dak gecreëerd, dat voor veel daglicht zorgt. In het pad naar de lounge toe, vind je overigens een aantal boeken en lekkere zitjes.

Routes

De Crystal Debussy maakt samen met haar zusterschepen Crystal Ravel, Crystal Bach en Crystal Mozart diverse cruises door Europa. De Debussy is de komende maanden onderweg tussen Amsterdam en Basel op 7- of 10-daagse cruises. Je bezoekt talloze bestemmingen zoals Koblenz, Rüdesheim, Speyer, Kehl, Karlsruhe, Breisach en Mannheim.

Lees ook:

Vraag een offerte aan bij:

De rederij bestaat niet meer. Het schip is niet boekbaar.

 

Wil je echt alles weten over een riviercruise? Ga dan naar Riviercruisereiziger.nl Daar vind je meer informatie over routes, riviercruiseschepen en bestemmingen.

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Cruisereiziger