Voor de eerste keer water onder de kiel van AIDAnova

Afgelopen woensdag is het volgende nieuwe cruiseschip van AIDA Cruises, AIDAnova, tewatergelaten in het droogdok van scheepsbouwer Meyer Werft in Papenburg. Het eerste cruiseschip in de Helios-klasse werd speciaal hiervoor naar bouwdok 2 naar de waterzijde gesleept. Nadat het door middel van meerdere lieren een weg van circa 140 meter aflegde in de richting van de haldeur werd het dok volgelopen en kwam er voor de eerste keer water onder de kiel. De manoeuvre vond plaats achter gesloten deuren.

Meyer Werft heeft vandaag onderstaande beelden vrijgegeven van de tewaterlating van de AIDAnova.

Wil jij als eerste cruisen met de AIDAnova? Vraag een offerte aan bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelStipTUI

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.