Nieuwe Mein Schiff 2 uitgedokt bij Meyer Turku

Slechts enkele weken na de doop van Mein Schiff 1 vierde TUI Cruises vrijdag alweer een volgende mijlpaal in de uitbreiding van haar vloot. De kiel van de nieuwe Mein Schiff 2 is voor de eerste keer in aanraking gekomen met water. Nadat de schotten van het droogdok bij Meyer Werft Turku waren geopend stroomde er ongeveer 300 miljoen liter water in het dok.

Na het uitdokken begint de eindsprint in de bouw met de inrichting van de binnen- en buitenruimtes van het schip bij de afbouwpier van de scheepswerf. In het voorjaar van 2019 staat de oplevering aan de Duitse cruisemaatschappij gepland. De nieuwe generatie schepen van TUI Cruises zijn ongeveer 20 meter langer dan de huidige nieuwbouwschepen. Naast meer ruimte voor ‘wohlfühlen’ is er een grotere keus aan hutten en suites. De capaciteit is ook groter met maximaal 2.894 gasten.

‘De nieuwe Mein Schiff 1 heeft met succes haar eerste trips voltooid en wordt door onze gasten goed ontvangen. Onze nieuwe generatie schepen voldoet aan al onze eisen. We zijn dan ook erg blij dat we binnenkort een zusterschip in de vaart kunnen nemen;, aldus Wybcke Meier, CEO van TUI Cruises.

Cruises met de nieuwe Mein Schiff 2 zijn o.a. boekbaar bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelTUITravel Store

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!