Cruisereiziger
BenoemingenBouwKapitein

Boris Becker benoemd tot kapitein AIDAnova

Kapitein Boris Becker (36) zal de eerste kapitein worden van de AIDAnova. Eerder was hij ook eerste kapitein van de nieuwe schepen AIDAperla, AIDAluna en AIDAblu. Bovendien had hij de supervisie bij de bouw van de AIDAprima.
Becker is afkomstig uit Bremen waar hij ook zijn opleiding deed. In 2004 kwam hij in dienst van AIDA en klom hij op van officier tot jongste kapitein (destijds 30 jaar) ooit bij AIDA Cruises.

Momenteel houdt hij supervisie op de bouwwerkzaamheden aan de AIDAnova bij de Meyer Werft in Papenburg waar het schip gebouwd wordt. Op 30 mei werd voor het eerst het bouwdok opengezet zodat het water het dok in kon stromen. Daarna is het schip versleept naar een andere plek voor de laatste werkzaamheden, o.a. voor de typerende kusmond beschildering, montage van de propellors en plaatsen van schoorsteen en andere masten. Vanwege de hoogte van het schip (69,3 meter) moest daarmee gewacht worden tot na het uitdokken.

Over precies 3 maanden, op 31 augustus zal de AIDAnova tijdens een openlucht concert AIDA Open Air in Papenburg worden gedoopt. De doopmoeder is nog steeds een goedbewaard geheim.

Vanaf half september vertrekt de AIDAnova over de Eems naar het Nederlandse Eemshaven voor testen en laatste afstellingen. Op 15 november 2018 wordt de AIDAnova officieel overhandigd aan AIDA Cruises en neemt kapitein Boris Becker het roer over van het eerste cruiseschip ter wereld dat vaart op vloeibaar aardgas (LNG). Na een aantal korte cruises naar Rotterdam gaat de AIDAnova naar de Canarische Eilanden voor haar eerste (winter)seizoen.

Cruises zijn boekbaar bij:

CruiseOnline Cruisereizen Stip TUI Captain Cruise Corendon 

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)