Norwegian Bliss schrijft historie als ‘grootste schip ooit gedoopt in Seattle’

Na een tour van anderhalve maand in Europa en de Verenigde Staten is Norwegian Bliss van Norwegian Cruise Line donderdag officieel gedoopt in haar zomer thuishaven Seattle. Na de introductie-cruise van 30 mei – 2 juni gaat Norwegian Bliss, het derde schip in de meest succesvolle klasse in de geschiedenis van de rederij, voor haar eerste zomercruiseseizoen naar Alaska. Tijdens de reis worden Ketchikan, Skagway, Juneau en Victoria (Canada) aangedaan. Samen met Norwegian Jewel en Norwegian Pearl vormt Norwegian Bliss de jongste vloot ooit voor Alaska-cruises.

Het cruiseschip met een capaciteit voor 4.004 passagiers is bij het binnenvaren van de haven van Seattle verwelkomd met een watersaluut door de Seattle Fire Department. De onlangs gerenoveerde Bell Street Cruise Terminal aan Pier 66 ontving het 168.000 ton tellende schip.

‘Norwegian Cruise Line maakt al achttien jaar cruises vanuit Seattle. De gezamenlijke investering door Norwegian Cruise Line Holdings en de Port of Seattle waarmee de verbetering van de Bell Street Cruise Terminal op Pier 66 is mogelijk gemaakt, demonstreert onze betrokkenheid bij de stad Seattle’, zei Frank Del Rio, president en ceo van Norwegian Cruise Line Holdings. ‘Norwegian viert deze maand het vierentwintigste jaar dat zij cruises maakt naar Alaska. Nu de Norwegian Bliss is toegevoegd aan onze Alaska-vloot hebben we de grootste capaciteit ooit in ons bestaan en kunnen we gasten meer mogelijkheden bieden om de grootsheid van de bestemming te laten ervaren.’

Zo’n 2.400 mensen waren gisteren getuige van de doopplechtigheid geleid door de doopvader Elvis Duran en het team van The Morning Show, toen deze op het gehele schip werd uitgezonden.

Frank Del Rio en Andy Stuart, president en ceo van Norwegian Cruise Line, verwelkomden partners uit de reisindustrie, investeerders en gasten uit het bedrijfsleven aan boord van Norwegian Bliss. Bijzondere gasten waren de gouverneur van Alaska Bill Walker en lokale afgevaardigden uit Seattle. Ook de internationale, gerenommeerde kunstenaar Wyland, gespecialiseerd in het mariene leven, was aanwezig. Zijn enorme wandschildering siert de romp van Norwegian Bliss en staat voor een inspirerende herinnering aan de grootsheid van Alaska en het belang om de oceanen te beschermen.

Na de traditionele zegen heeft doopvader Elvis Duran Norwegian Bliss officieel gedoopt met het symbolische stukslaan van de fles tegen de boeg van het schip, en wenste het schip, de passagiers en de bemanning een behouden vaart. De plechtigheid werd gevolgd door een avond vol verrassingen.

Norwegian Bliss gaat vanuit Seattle zevendaagse cruises uitvoeren naar Alaska. In oktober maakt zij een aantal cruises naar de Mexicaanse Riviera vanuit Los Angeles. In de winter vaart het schip van Miami in het oostelijke Caribische gebied en in 2019 vanuit New York naar de Bahama’s, Florida, de zuidelijke en westelijke Caribbean.

Norwegian Bliss is het derde schip in de Breakaway Plus klasse en het eerste cruise schip dat speciaal is ontworpen met specifieke faciliteiten en voorzieningen voor de ultieme Alaska cruise-ervaring, inclusief een enorme observatie-lounge met 180 graden uitzicht. Aan boord kunnen de gasten genieten van de langste race-track op zee. De elektrische cart race-track heeft twee niveaus en bevindt zich op de top van dek 19. Gasten hebben een prachtig uitzicht over zee terwijl zij hun bochten rijden met een snelheid tot 45 km per uur. Andere faciliteiten zijn een openlucht ‘laser game area’ en een Aqua Park met twee waterglijbanen over meerdere verdiepingen, waarvan een buiten de scheepswand om naar het onderliggende dek loopt.

Culinaire liefhebbers genieten van diverse specialiteiten en bijzondere bars, zoals het Texas Smokehouse – Q, de eerste full-service Starbucks op zee en Coco’s, voor chocolade en andere zoetigheden. In het District Brew House staat een variëteit van cocktails en bieren op de kaart, inclusief het lokale Seattle bier van Red Hook Brewery.

Norwegian Bliss brengt een nieuw entertainment programma inclusief de Broadway musical ‘Jersey Boys’, winnaar van de Tony Award®, ‘The Cavern Club’ waar gasten meegenomen worden in de muziek van de Beatles, en daarnaast een aantal originele producties inclusief een theater show ‘Happy Hour Prohibition’ en The Musical and ¡Havana!. Dit is een originele musical theater show special gecreëerd en geproduceerd voor Norwegian Bliss. Director en choreograaf Warren Carlyle (winnaar van een Tony Award®), werkte aan de show mee, evenals het Cubaanse-Amerikaanse design-duo Isabel en Ruben Toledo.

De gasten aan boord hebben een brede keuze in verschillende stateroom-categorieën, zodat er altijd een aansluit op de persoonlijke wensen en behoeften. Denk aan studio-cabins voor alleen-reizenden, ruime familie-cabins of het luxueuze suite-gedeelte The Haven by Norwegian®.

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelStipTravel Store

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!