Cruisereiziger
Bestemmingen

Cruise van de week: Oktoberfest aan boord van AIDAperla

Ben je wel eens bij het wereldberoemde Oktoberfest geweest in Duitsland? Of zou je dit een keer willen meemaken? Op 20 september vertrekt de AIDAperla uit Rotterdam voor een week cruisen naar de West-Europese metropolen. Vanaf 22 september wordt aan boord het Oktoberfest gevierd met alle gebruiken en muzikanten. Wij bekijken deze cruise in detail:

De bestemming: Metropolen van West-Europa

Je vertrekt op donderdag 20 september 2018 gemakkelijk uit Rotterdam. De AIDAperla vertrekt pas om vrijdagochtend vroeg, dus je hebt zelfs nog de tijd om donderdagavond Rotterdam in te gaan en te genieten van de architectonische hoogstandjes van de stad. Vrijdagmorgen vaar je na het vertrek door de Nieuwe Waterweg richting de Noordzee. De AIDAperla vaart de gehele dag en nacht rustig richting Hamburg en je kunt alle faciliteiten van het schip ontdekken. Op zaterdag arriveert het cruiseschip in Hamburg. Terwijl de meeste Duitse gasten ontschepen kan jij Hamburg ontdekken. De fameuze Elbphilarmonie is het hoogtepunt van de stad. Deze is gratis te bezoeken en je ziet zelfs de AIDAperla in de verte liggen.

Zaterdagmiddag vertrekt de AIDAperla richting de Noordzee op weg naar de volgende bestemming. Eerst heb je nog een zeedag voor de boeg op de AIDAperla. Vanaf vandaag kan je bovendien genieten van de speciale Oktoberfeste aan boord van het schip! Dit Beierse volksfeest wordt vooral in het Brauhaus op z’n Duits gevierd met traditionele gebruiken. Bovendien worden gastmuzikanten uitgenodigd en zijn typische gerechten verkrijgbaar.

De volgende morgen meer je aan in Southampton. De vele excursies gaan uiteraard naar Londen, maar ook het mooie Stonehenge is een aanrader waar je de verhalen achter de mysterieuze stenen hoort.

Le Havre wordt gezien als voorhaven van Parijs, waar je uiteraard naar toe kunt met een excursie. De stad zélf is ook de moeite waard met talloze (ook overdekte) winkelmogelijkheden.

Je laatste bestemming is Zeebrugge. Dé topper is het stadje Brugge dat op 20 minuten ligt.

Datum Haven Aankomst en vertrektijd
20 september 2018 Rotterdam
21 september Rotterdam Vertrek om 08:00 uur
22 september Hamburg 08:00-18:00 uur
23 september Zeedag
24 september Southampton 09:30-21:30 uur
25 september Le Havre 08:00-20:00 uur
26 september Zeebrugge 10:00-19:00 uur
27 september Rotterdam Aankomst om 08:00 uur

Het schip: AIDAperla

De AIDAperla is in juni 2017 in de vaart gekomen en is het zusterschip van de AIDAprima. Het identieke cruiseschip biedt bij slecht- weer- bestemmingen prima vermaak. De vier elementen, Water – Lucht – Aarde – Vuur, worden de hoofdthema’s voor de dekken waar gesport zal worden. Het sportdek omvat een ijsbaan, twee glijbanen, een klimparcours en een gedeelte dat overdekt kan worden als het weer wat slechter is.

Het schip van de AIDA vloot beschikt over de modernste, energie efficiënte Azipod aandrijvingssystemen die significant bijdragen aan de vermindering van brandstof en de wendbaarheid van het schip verhogen. Een ander novum in de cruise-industrie is de inzet van Mitsubishi Air Lubrication Systems (MALS). Deze moderne technologie laat het schip op een tapijt van luchtbelletjes vooruit glijden, waardoor het brandstofverbruik aanmerkelijk verminderd. Het volledig nieuwe boegdesign draagt ook bij daaraan.

Gegevens AIDAperla:

 In de vaart  2017
 Brutotonnage  124.500
 Lengte en breedte  299 meter lang, 37 meter breed
 Passagiers  3.250
 Bemanning  900

Hutten

Op de AIDAperla zijn de volgende hutten momenteel nog boekbaar.

  • binnenhut is verkrijgbaar vanaf €749 per persoon (inclusief fooien!)
  • buitenhut vanaf €849
  • balkonhut vanaf €879
  • suite vanaf €1675

Inclusief

  • Fooien & havengelden,
  • Koffie, thee, water, softdrinks en tafelwijn tijdens alle maaltijden,
  • Theatervoorstellingen en entertainment.

Vraag een offerte aan

CruiseOnline Cruisereizen Stip TUI Captain Cruise Corendon 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)