Cruisereiziger
OverdrachtReisverslag

MSC Seaview in Monfalcone overhandigd aan MSC Cruises

Maandag heeft op de scheepswerf van Fincantieri in Monfalcone de officiele overdracht plaatsgevonden van het nieuwe vlaggenschip van MSC Cruises, MSC Seaview. De overhandiging vond plaats tijdens een ceremonie op de kade voor het tweede cruiseschip in de Seaside-klasse. Namens MSC Cruises waren o.a. Gianluigi Aponte, oprichter en Executive Chairman van de MSC Group, Pierfrancesco Vago, Executive Chairman van MSC Cruises en diverse leden van de Aponte en Aponte-Vago families aanwezig. Scheepsbouwer Fincantieri werd vertegenwoordigd door haar CEO Giuseppe Bono.

Tijdens de traditionele overdrachtsceremonie overhandigde Roberto Olivari, de directeur van de scheepswerf in Monfalcone, een ampul met het eerste water dat de romp raakte tijdens de tewaterlating vorig jaar. De MSC Seaview is na de MSC Meraviglia en de MSC Seaside het derde schip dat in de vaart komt in 12 maanden tijd. Over 9 maanden volgt alweer het volgende nieuwbouwschip, de MSC Bellissima, de eerste van twee Meraviglia klasse schepen die volgend jaar in een periode van 6 maanden worden gelanceerd.

De MSC Seaview is maandagavond vertrokken vanaf de scheepswerf voor een 3-daagse reis naar nieuwe thuishaven Genua waar het donderdag zal arriveren. De nieuwste aanwinst in de vloot van MSC Cruises zal daar op zaterdag 9 juni officieel worden gedoopt. Een dag later, 10 juni, staat vervolgens haar maiden voyage op het programma.

Cruisereiziger.nl zal van 8 tot en met 10 juni vanuit Genua live verslag doen van zowel de doop als alle faciliteiten aan boord van de MSC Seaview. Houd hiervoor de website en onze social media kanalen in de gaten.

Lees ook:

Wil jij cruisen met de MSC Seaview in de Middellandse Zee? Vraag een offerte aan bij:

Cruise Online Sunweb

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!