Maiden calls voor Star Breeze in Amsterdam en Harlingen

Het afgelopen weekend heeft het cruiseschip Star Breeze voor de eerste keer Nederland aangedaan. Zaterdag bracht het 134 meter lange schip van Windstar Cruises van 06:00-18:00 uur een bezoek aan Amsterdam. Vanwege de maiden call ontving de kapitein uit handen van Alma Prins-Droog, Commercieel Manager Cruise bij de Port of Amsterdam, een schildje en de sleutel van de stad. Het 200-passagiers tellende schip maakte een dag later om 08:00 uur, geassisteerd door 2 sleepboten, haar opwachting in Harlingen. Het betekende het eerste cruiseschip van dit seizoen in de Friese havenstad. Om 14:00 uur zette de Star Breeze koers naar haar volgende bestemming Kiel (Duitsland).

De Star Breeze is momenteel bezig aan een 11-daagse Oostzee-cruise van Amsterdam naar Stockholm (Zweden). Naast de genoemde bestemmingen worden ook Kopenhagen (Denemarken), Tallinn (Estland), St. Petersburg (Rusland), Helsinki (Finland), Mariehamn (Finland) aangedaan.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

close

Mis niets meer!


Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.