Nieuwe voorzieningen aan boord van China’s Spectrum of the Seas

Royal Caribbean International heeft meer details bekendgemaakt van haar nieuwste cruiseschip, de Spectrum of the Seas. Het eerste schip uit de Quantum Ultra klasse gaat als eerste schip in de vloot van de Amerikaanse cruiserederij een privé-gedeelte bevatten voor suite-gasten. Daarnaast zullen er nieuwe hutcategorieën, innovatieve eetconcepten en nog niet eerder vertoonde voorzieningen worden geïntroduceerd. De Spectrum of the Seas wordt op maat gemaakt voor de Chinese markt en zal naar verwachting in juni 2019 cruises gaan maken vanuit Shanghai.

De Golden en Silver suites worden gehuisvest in een privé-enclave aan de voorkant van het schip op de dekken 13 tot en met 16. Passagiers in deze luxe suites hebben via hun boordpas exclusief toegang, een privé-lift en een eigen restaurant en lounge. Aanvullend op tal van speciale voorzieningen hebben gasten toegang tot The Balcony, een privé buitenruimte voor zonnebaden en het beste uitzicht aan boord, en een apart winkelgedeelte The Boutique. De Spectrum of the Seas heeft ook een ultieme familiesuite met een oppervlakte van 360 m², verdeeld over 2 verdiepingen.

Andere nieuwigheden zijn de 20% grotere buffetrestaurant Windjammer Marketplace dat zowel Chinese als Westerse gerechten serveert, een nieuw specialiteitenrestaurant Sichuan Red met authentiek eten uit China’s provincie Sichuan, de nieuwe Leaf and Bean voor traditionele Chinese thee en het nieuwe restaurant Wonderland’s Dadong van de Chinese chef Dong Zhenxiang, bekend vanwege zijn felbegeerde gebraden eend. Natuurlijk ontbreken ook Royal Caribbean’s bekende restaurants Jamie’s Italian, het Japanse Izumi en de steakhouse Chops Grille niet.

Op de Spectrum of the Seas maakt ook Star Moment zijn debuut, een plek voor karaoke. Daarnaast wordt Seaplex, het grootste sport- en entertainmentcomplex op zee, verbeterd. Passagiers kunnen er basketballen, rolschaatsen of in botsauto’s rijden, met nieuwe vloeren en wanden met augmented reality. Andere bekende voorzieningen aan boord zijn de Two70 lounge met robotschermen, de virtual reality bungee trampoline Sky Pad, een glazen capsule die gasten tot 90 meter boven de zeespiegel voert, de skydivingsimulator RipCord by iFly en de FlowRider surfsimulator.

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelTravel Store

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!