Bouw gestart van Spirit of Discovery in Papenburg

In Papenburg is donderdag bij de Duitse scheepsbouwer Meyer Werft de kiel gelegd van het eerste nieuwbouwschip van de Britse cruisemaatschappij Saga Cruises, de Spirit of Discovery. Het eerste blok van het nieuwe schip weegt 320 ton, is 5,5 meter hoog, 23,5 meter lang en 20 meter breed. Oplevering moet plaats gaan vinden op 20 juni 2019.

Lance Batchelor (CEO van de Saga Group), Sir Sebastian Wood (Britse ambassadeur in Berlijn) en Tim Meyer (Managing Director van Meyer Werft) kwamen samen om een geluksmunt onder het eerste blok te leggen, dat daarna in het droogdok werd getild. De romp van het schip kan nu in elkaar worden gezet.

De Spirit of Discovery is de eerste van twee nieuwe schepen voor Saga Cruises. De schepen krijgen een lengte van 236 meter, een breedte van 31,2 meter en een brutotonnage van 58.250. De capaciteit bedraagt 999 passagiers. In de zomer van 2020 wordt zusterschip Spirit of Adventure opgeleverd.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.