Waarom mag jij een dagje spa niet missen op je cruise?

Gastblogger Eveline Koole van DeBesteCruiseGids.nl heeft bij Seabourn aan boord gewerkt en deelt graag haar kennis over de spafaciliteiten aan boord.

Ben je nog nooit op een cruise geweest? Of misschien wel op cruise maar kom je nooit in de spa? Dat is heel jammer want dan mis je echt veel. Waarom mag jij een dagje spa niet missen? Dat ga ik je hier vertellen.

foto cruise dagje spa massage by
Massage (Flickr.com/Nhung Nguyen)

Hoi, ik ben Eveline Koole van DeBesteCruisegids.nl en ik heb zelf in de spa gewerkt op de Seabourn Sojourn als masseuze. Dus uit ervaring kan ik zeggen, een dagje spa tijdens je cruise moet je zeker doen 🙂 De omschrijving hieronder van de spa geldt voor de meeste cruiseschepen. Alleen de spa op Seabourn is wel uitzonderlijk luxe, al zeg ik het zelf. Seabourn heeft namelijk ook de Spa Villa, dat ze bijna nergens anders hebben.

Waaruit bestaat de spa?

Eerst ga ik je vertellen wat de spa op een cruiseschip precies inhoudt. De spa bestaat vaak uit meerdere onderdelen. Dit zijn:

De fitness

De fitness in de spa aan boord is super modern. Vaak heb je vanaf je hardloopband of fitnessapparaat een fantastisch uitzicht over zee! Als je op deze manier fitnessen nog niet leuk vindt, dan weet ik het ook niet meer 😉 Je hebt de keus uit verschillende fitness apparatuur en matjes, fitnessballen etc.

foto cruise dagje spa fitness seabourn by Jeff Tung
Fitness (Flickr.com/Jeff Tung)

Naast de fitness ruimte is er ook vaak een kleine sportruimte waar groepslessen worden gegeven zoals yoga, pilates etc. Het is mogelijk om een personal trainer te huren, die jou gedurende de cruise begeleidt met een goed en een op jou afgestemd fitnessprogramma.

De yoga en pilates lessen zijn gratis bij Seabourn, mede het gebruik van de fitness. Waarom je dag niet beginnen met een yoga les of een lekkere fitness workout? Na je ontbijt kan je terugkomen om je dagje spa af te maken of je komt een andere dag wanneer het jou uitkomt.

TIP: Kies een havendag als dagje spa!

Dan gaan de meeste mensen aan wal. Dan heb jij alle ruimte en is het nog rustiger dan normaal 🙂

De spa 

www.Flickr.com by Oremar Representaciones
Spa Lobby – Seabourn Odyssey (Flickr.com/Oremar Representaciones)

In de spa kan je verschillende lichaamsbehandelingen krijgen. Als je de spa binnenkomt, zie je als eerste de receptie en zal iemand van de receptie jou verder helpen. Er zijn verschillende lichaamsbehandelingen in de spa te krijgen.

  • lichaamsmassage: onder andere deep tissue, hot stones relaxing body massage, thaise massage, koppels massage (met zijn tweetjes een massage in de dezelfde ruimte met eventueel nog een bubbelbad op het balkon)
  • body scrubs and andere heerlijke lichaamsbehandelingen
  • diverse gezichtsbehandelingen

De sauna, stoombad en hottub

Deze zijn ook onderdeel van de spa. Soms is er ook een klein zwembad bij (afhankelijk van de cruisemaatschappij). Je kan deze faciliteiten gebruiken in combinatie met de relaxruimte en eventueel een behandeling.

Seabourn Sojourn (Flickr.com/News Factory)

De relaxruimte

Dit is de ontspanningsruimte binnen en buiten met lig(relax)bedden en buiten met zonnebedden. Vaak mag je als je een behandeling boekt, ook gebruik maken van de relaxruimte, sauna etc.

De salon, voor nagels en haar

Soms zit dit samen in één salon, soms zijn er twee aparte. Dat is ook afhankelijk van de grootte van het cruiseschip. Hier kan je je nagels mooi laten maken, pedicure krijgen en je haar laten doen 🙂

Speciaal privé dek

Tegenwoordig zie je ook steeds meer grotere gedeeltes van (vaak) het topdek dat wordt ingedeeld voor een privé spa ruimte. Deze ruimte is toegankelijk voor een bepaald aantal personen en je hebt hier meer rust dan op de rest van het cruiseschip. Zoals bijvoorbeeld op de Seabourn Encore kan je een speciale cabana huren voor een relaxt dagje spa!

Spa Villa – Dek 10 Seabourn Odyssey

Spa Villa

De Spa Villa is op Seabourn een “villa” met bad, massagatafels, bed, relaxzitje en privé balkon dat je afhuurt voor een halve of hele dag. Hier kan je dus volledig in alle privacy een massage of andere behandeling krijgen, lekker eten en drinken, rusten of in de zon zitten.

Eten en drinken in de spa?

Als je dus hebt besloten om op een (haven)dag een dagje spa te doen, dan kan na je ontspannende yoga of Tai chi lekker ontbijten in het restaurant, om daarna terug te komen. Eet niet te zwaar als je een massage hebt gepland ‘s ochtends. Je mag verder de hele dag de relaxruimte, sauna, stoombad, whirlpool etc gebruiken.

Tussendoor komt er natuurlijk een ober langs met drankjes, dus daar hoef je je niet druk om te maken. In de spa kan je helaas niet eten, alleen wel als je zoals bij Seabourn, de Spa Villa voor een dag huurt.

Een (lichte) lunch mag je in het restaurant elders op het schip gebruiken (let wel op dat het niet in badjas mag) en daarna kom je weer terug naar de spa om heerlijk verder te relaxen. Het mooie is dat je de hele dag de hele spa tot je beschikking hebt. En je mag gaan en komen wanneer je wilt.

Op Seabourn zag ik mensen in hun badjas de spa binnenkomen, direct vanaf hun suite. Als je de hele dag lekker rustig op het zonnedek buiten wil liggen of over de zee wilt staren vanuit je privé whirlpool, ga je gang 🙂 Het voordeel van de spa is dat er veel minder mensen zijn, dus heerlijk rustig en je hebt meer privacy.

Tja, wat kost de spa?

Ja, ik weet het, dit is natuurlijk het minst populaire onderdeel voor de meeste mensen. Ik kreeg ook regelmatig op Seabourn de vraag waarom de spa en de spa behandelingen niet inclusief de cruiseprijs zijn.

Dat is omdat de spa op bijna alle cruiseschepen gerund worden door Steiner (BacktoSea) of Canyon Ranch Spa. De medewerkers in de spa worden niet door Seabourn uitbetaald maar door Steiner. Zij bepalen de prijzen van de behandelingen.

Eén dagje spa met rust en privacy

Nou spreek ik voor Seabourn: daar kan je voor het gebruik van de sauna, relaxruimte etc een dagpas of een pas voor de hele cruise kopen. En als je een behandeling boekt, dan kan je zowiezo op die dag de rest van de spa gratis gebruiken.

Het grote voordeel is dat er daardoor minder mensen toegelaten worden in de spa en je dus meer privacy en rust hebt! Wat heel veel mensen op een dagje spa erg op prijs stellen.

Wat kost een behandeling ongeveer?

De behandelingen in de spa starten zo vanaf 120 dollar. Dit betaal je voor een volledige lichaamsmassage (50 minuten).  In de salon hangt het natuurlijk af wat voor behandeling je neemt. De fitness en yoga lessen zijn gratis. Voor de personal trainer betaal je een uurtarief.  De Spa villa kostte, toen ik er werkte 300 dollar voor een halve en 600 voor een hele dag. Voor de exacte prijzen ga je aan boord naar de spa receptie.

Laat je niet weerhouden hierdoor om een dagje spa te ondergaan en je onder te dompelen in de ontspanning van deze omgeving. Het is echt meer dan de moeite waard!

Veel plezier,

Eveline Koole van DeBesteCruiseGids.nl en dank aan Cruisereiziger voor het plaatsen van dit artikel 🙂

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)