Seabourn tekent intentieverklaring voor bouw twee ultraluxe expeditieschepen

Seabourn in Antarctica (archieffoto)

Ultraluxe rederij Seabourn heeft vandaag bekend gemaakt dat het een intentieverklaring heeft getekend voor de bouw van twee nieuwe ultraluxe expeditieschepen met een nieuwe samenwerking tussen scheepsbouwers T. Mariotti en Damen. Onder de gemeenschappelijke naam MARIOTTI DAMEN cruise zullen zij samenwerken aan de bouw van de schepen.

De nieuwe schepen beschikken over een gloednieuw innovatief ontwerp speciaal gemaakt voor de ultraluxe expeditiereiziger en zal ook de faciliteiten hebben waarmee Seabourn zo succesvol is geworden. Daarnaast komen er een aantal unieke elementen waarmee de expeditie ervaring wordt verrijkt. De eerste oplevering wordt verwacht in juni 2021 en het tweede schip wordt verwacht in mei 2022.

Baanbrekende gebeurtenis
De 170 meter lange en 23.000 ton wegende schepen voegen nieuwe capaciteit toe voor Seabourn aan Antarctica, het Noordpool gebied en andere exotische bestemmingen over de hele wereld. Ieder schip beschikt over 132 luxe veranda suites met zeezicht die plaats bieden aan maximaal 264 gasten.

“Dit is een baanbrekende gebeurtenis voor Seabourn en voor luxe reizigers die nu een nieuwe standaard van authentieke maar luxe expeditie avonturen kunnen ervaren op nieuwe en geweldige bestemmingen die maar weinigen ooit zullen zien,” aldus Richard Meadows, President van Seabourn. “De combinatie van een meeslepende ervaring, fraaie accommodaties en prachtige voorzieningen op deze nieuwe schepen bouwt verder op het succes van ons huidige product en toont ons leiderschap als vernieuwers door het blijven aanbieden van de beste ultra-luxe cruises die er zijn”.

Ongeëvenaarde gastervaring
De vaartuigen worden speciaal voor expedities gebouwd maar beschikken wel over faciliteiten die een ongeëvenaarde gastervaring bezorgen op de meest afgelegen plekken in de wereld. Een nieuw en bijzonder element is dat er twee onderzeeërs aan boord komen waarmee een onvergetelijke kijk op de wereld onder het oceaanoppervlak wordt geboden. De schepen worden zo ontworpen dat ze kajaks en 24 opblaasbare Zodiacs mee kunnen nemen. Deze worden al gebruikt op het zeer succesvolle Ventures by Seabourn programma aangeboden op geselecteerde bestemmingen.

“Het is geweldig om de groei van onze expeditie-achtige ervaringen te zien. Van de eerste cruise naar Antarctica in 2013 tot vandaag de dag waar we het Ventures by Seabourn programma op een aantal van de meest begeerlijke bestemmingen in de wereld bieden,” aldus Robin West, Vice President Expedition Operations and Planning bij Seabourn. “Een jaar geleden begonnen we de ontwikkeling van het concept voor dit volgende hoofdstuk in ons expeditie verhaal. Met twee toegewijde schepen die gebouwd worden om luxe-reizigers naar de meest felbegeerde plekken op de planeet te brengen, zullen zij enthousiast raken om deze afgelegen bestemmingen in de stijl van Seabourn te zien.

Later dit jaar wordt het ontwerp en de details van de nieuwe schepen bekend gemaakt. Details over routes en boekingsmogelijkheden worden begin 2019 aangekondigd. Gepland is dat het eerste schip einde zomer 2021 naar het Noordpool gebied vaart waarna een volledig seizoen in Antarctica volgt.

Speciale crew
De crew aan boord zal bestaan uit bereisde expeditie-teams van wildernis experts, wetenschappers, geschiedkundigen en Zodiac bestuurders. Op iedere afvaart hebben teamleden regelmatig contact met gasten en bieden ze scherp inzicht om zo een rijke en complete reiservaring te bieden. Deze fascinerende en getalenteerde experts maken deel uit van het Seabourn Conversations programma. Hierbij wordt gezorgd voor diepgaande inzichten in de geschiedenis, ecologie en cultuur van de bestemmingen die ze bezoeken. Hun waardevolle inzichten worden gedeeld tijdens officiële presentaties maar ook op informele momenten zoals tijdens diners of vrijetijd momenten.

Meer informatie op www.seabourn.com,

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)