Carnival Glory redt bemanningslid Norwegian Getaway

Zondag 1 juli heeft de bemanning van de Carnival Glory van Carnival Cruise Line een bemannningslid van de Norwegian Getaway gered. De 33-jarige man werd ongeveer 21 mijl ten noorden van Cuba uit het water gehaald. Een dag eerder had Norwegian Cruise Line hem als vermist opgegeven. Hij is momenteel onder behandeling van het medische team aan boord van de Carnival Glory.

De Carnival Glory vertrok op zaterdag 30 juni vanuit Miami en was onderweg naar Cozumel. Een hotelsteward meldde op een gegeven moment dat hij een persoon in het water had gezien en stelde de officieren op de brug hiervan op de hoogte. Daarna werd onmiddelijk een reddingsoperatie gestart. De snelheid werd verminderd, de koers aangepast en een reddingsboot werd naar beneden getakeld om de man op te pikken.

‘Dit is een wonder. Een dikke pluim voor het team van Carnival Glory voor deze geweldige inspanning om een collega-zeevarende te redden’, aldus president van Carnival Cruise Line Christine Duffy.

De Carnival Glory is momenteel bezig aan een 7-daagse West-Caribische cruise.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!