Muntceremonie voor Costa Smeralda bij Meyer Turku in Finland

De muntceremonie van de Costa Smeralda markeerde vandaag een verdere mijlpaal in de bouw van het schip. Voor scheepswerf Meyer Turku betekent de bouw van de Costa Smeralda het grootste schip dat daar gebouwd wordt in de afgelopen 10 jaar. Het schip zal eind oktober 2019 in de vaart komen.

Het Costa vlaggenschip zal het meest duurzame schip in de vloot worden omdat zij LNG (vloeibaar aardgas) als brandstof zal gebruiken, momenteel de schoonste fossiele brandstof. De naam van het schip, Smeralda, weerspiegelt één van de mooiste toeristische kusten is in Sardinië. Daarnaast nemen de deknamen en openbare ruimtes de cruisereizigers mee op een reis door Italië, van Palermo (dek 4) tot aan Triest (dek 20). Het hart van het schip is het Collosseum, een gebied in het midden van het schip dat drie dekken hoog is en het bruisende middelpunt met themalounges en grote digitale schermen.

Eerder bouwde Meyer Turku in 2014 en 2017 al succesvol twee LNG ferries. Voor de Costa Smeralda werkt Meyer Turku intensief samen met Meyer in Papenburg, waar ook LNG cruiseschip AIDAnova op stapel staat.

De Costa Smeralda zal in haar eerste seizoen in de Middellandse Zee gaan varen vanuit drie havens Barcelona, Savona en Civitavecchia.  Daarnaast worden ook La Spezia, Palma de Mallorca en Marseille bezocht.

De Costa Smeralda is al boekbaar bij onder andere:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelStipTUITravelstore

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)