Cruisereiziger
Contract

Contract voor nieuwbouw expeditieschip HANSEATIC spirit

Hanseatic Nature en Hanseatic Inspiration

Hapag-Lloyd Cruises heeft een contract ondertekend met de Noorse Vard scheepswerf voor een derde expeditieschip voor 230 passagiers. Het nieuwe schip zal de HANSEATIC spirit gaan heten en wordt in 2021 verwacht.  Het bijzondere aan dit expeditieschip is dat het alleen voor volwassenen bestemd zal zijn, in tegenstelling tot de twee andere nieuwe expeditieschepen (HANSEATIC nature & HANSEATIC inspiration) waar ook families welkom zijn.

Karl J. Pojer, CEO van Hapag-Lloyd Cruises: “Onze expeditie tak is nu al een succes en biedt nog steeds potentie voor groei in het 5-sterren segment dat we met onze drie expeditieschepen willen aanspreken. Met de nieuwe schepen lanceren we een nieuwe klasse expeditieschepen en versterken we onze positie in dit segment.”

De nieuwe 5-sterren expeditieschepen worden gebouwd door het Noorse bedrijf VARD Group, dat een dochteronderneming is van de Italiaanse scheepsbouwer Fincantieri. De rompen van de schepen worden gebouwd op de Roemeense scheepswerf in Tulcea en daarna verscheept naar VARD Langsten in Noorwegen waar ze worden afgebouwd en het interieur wordt voltooid. De schepen hebben de hoogste ijsklasse (PC6) waardoor ze geschikt zijn om te varen naar de Poolgebieden. Dan zullen 199 passagiers aan boord kunnen. 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)