Contract voor nieuwbouw expeditieschip HANSEATIC spirit

Hanseatic Nature en Hanseatic Inspiration

Hapag-Lloyd Cruises heeft een contract ondertekend met de Noorse Vard scheepswerf voor een derde expeditieschip voor 230 passagiers. Het nieuwe schip zal de HANSEATIC spirit gaan heten en wordt in 2021 verwacht.  Het bijzondere aan dit expeditieschip is dat het alleen voor volwassenen bestemd zal zijn, in tegenstelling tot de twee andere nieuwe expeditieschepen (HANSEATIC nature & HANSEATIC inspiration) waar ook families welkom zijn.

Karl J. Pojer, CEO van Hapag-Lloyd Cruises: “Onze expeditie tak is nu al een succes en biedt nog steeds potentie voor groei in het 5-sterren segment dat we met onze drie expeditieschepen willen aanspreken. Met de nieuwe schepen lanceren we een nieuwe klasse expeditieschepen en versterken we onze positie in dit segment.”

De nieuwe 5-sterren expeditieschepen worden gebouwd door het Noorse bedrijf VARD Group, dat een dochteronderneming is van de Italiaanse scheepsbouwer Fincantieri. De rompen van de schepen worden gebouwd op de Roemeense scheepswerf in Tulcea en daarna verscheept naar VARD Langsten in Noorwegen waar ze worden afgebouwd en het interieur wordt voltooid. De schepen hebben de hoogste ijsklasse (PC6) waardoor ze geschikt zijn om te varen naar de Poolgebieden. Dan zullen 199 passagiers aan boord kunnen. 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.