Scarlet Lady wordt naam eerste cruiseschip Virgin Voyages

‘Scarlet Lady’ wordt de nieuwe naam van het eerste cruiseschip van de nieuwe cruisemaatschappij Virgin Voyages. De onthulling werd vrijdag aan het begin van de middag gedaan tijdens een ceremonie op de scheepswerf van Fincantieri. De oprichter van de Virgin Group, de excentrieke zakenman Sir Richard Branson, zorgde er hoogstpersoonlijk voor dat de naam op de boeg zichtbaar werd na het wegtrekken van een rood doek. Hij zorgde er ook voor dat de sluizen van het droogdok werden geopend, waardoor de ‘Scarlet Lady’ voor de eerste keer in aanraking kwam met water. 

De naam is in lijn met de door Virgin Voyages eerder gecommuniceerde, liefkozende bijnamen van haar toekomstige 3 cruiseschepen: ‘Lady Ships’, een knipoog naar de Britse roots van Virgin. Een van de eerste vliegtuigen in de vloot van Virgin Atlantic heeft dezelfde naam. De boeg van het schip wordt versierd met het ontwerp van een zeemeermin met het logo van Virgin, geinspireerd op de ornamenten van historische schepen. Het tweede en derde cruiseschip worden in respectievelijk 2021 en 2022 verwacht.

De ‘Scarlet Lady’ (110.000 brutoton) zal in 2020 in de vaart komen. Het krijgt een capaciteit van 2.860 passagiers. 86 procent van de hutten krijgen een balkon, een zogenaamde ‘sea terrace’ en 93 procent heeft uitzicht op zee. Het schip, dat PortMiami als thuishaven krijgt, bevat een zilvergrijze boeg met rookglas en Virgin-rode accenten, inclusief een rode schoorsteen. Het hanteert een minimumleeftijd van 18 jaar.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.