Cruisereiziger
Testvaart

Video: Celebrity Edge vertrokken voor eerste zeetest

De Celebrity Edge, het toekomstige vlaggenschip van Celebrity Cruises, is donderdag aan het begin van de avond vanaf de scheepswerf van Chantiers de L’Atlantique (voorheen STX France) in het Franse Saint-Nazaire vertrokken voor haar eerste zeetest op de Atlantische Oceaan. De proef van het eerste schip in de Edge-klasse zal drie dagen in beslag gaan nemen. Zondagochtend om 06:00 uur wordt het weer terug verwacht. Waarschijnlijk zal er worden gevaren in de buurt van Belle-Ile-en-Mer, een eiland voor de kust van Bretagne in het noordwesten van Frankrijk. Onderweg worden onder andere de motoren, boegschroeven, stuurinrichting en stabiliteit van de Celebrity Edge (129.500 brutoton) getest.

De 2.900 passagiers tellende Celebrity Edge zal dit najaar worden opgeleverd. Het brengt vervolgens haar inaugurele seizoen door met afwisselend 8-daagse reizen naar het oostelijke en westelijke gedeelte van de Caribbean. Daarna zal ze in de Middellandse Zee 8- tot 12-daagse cruises maken naar steden als Barcelona en Rome in 2019.

Zie onderstaande video voor beelden van het vertrek van de Celebrity Edge:

Wil je ook cruisen op de Celebrity Edge? Bekijk de mogelijkheden:

AMCA Captain Cruise CruiseOnline Cruisereizen Sunweb TUI

 

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!