Bemanningslid MS BREMEN aangevallen door ijsbeer

MS Bremen

Een Duits bemanningslid van het Duitse cruiseschip MS BREMEN van Hapag-Lloyd Cruises is zaterdag op het Noorse Spitsbergen aangevallen door een ijsbeer. Hij is daarbij gewond geraakt aan het hoofd. De man maakte deel uit van een groepje ‘bewakers’ die met een boot bij een eiland waren aangemeerd. Zij hebben als taak de omgeving te inspecteren voordat cruisepassagiers aan land gaan voor een excursie. 

De man is na de aanval op het eiland Sjuoyane in een helikopter naar Longyearbyen gevlogen. Volgens de reddingsdiensten is de toestand van de man stabiel. Hij is aanspreekbaar en buiten levensgevaar. Om redenen van zelfverdediging zagen de andere bewakers zich genoodzaakt om de ijsbeer neer te schieten. Andere bemanningsleden en passagiers zijn niet getroffen door het incident. Plaatselijke autoriteiten zijn een onderzoek gestart naar het voorval.

Het ultraluxe MS BREMEN is bezig aan een 9-daage expeditiecruise naar Spitsbergen van en naar Longyearbyen.

UPDATE: Hapag Lloyd Cruises heeft vandaag via Facebook een statement over het incident naar buiten gebracht. 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)