Zusterschepen Azamara Pursuit en Azamara Journey ontmoetten elkaar in Haugesund

Azamara Club Cruises vierde maandag de zeldzame gebeurtenis dat twee van haar drie cruiseschepen Azamara Pursuit en Azamara Journey elkaar ontmoetten in het Noorse Haugesund. Eerstgenoemde schip is bezig aan haar maiden voyage. De samenkomst werd gevierd met diverse activiteiten waaronder een bijeenkomst aan de kade, waarbij zowel gasten als bemanning bij elkaar kwamen, en een sail away feestje met Noorse gerechten, cocktails en entertainment.

Als onderdeel van haar programma aan land bood Azamara haar gasten van beide schepen een exclusieve rondleiding door de Kyvik Herring Factory, onder begeleiding van de chefs aan boord van de Azamara Pursuit en Azamara Journey. Tijdens de excursie ontmoetten de passagiers de lokale producenten die zich inzetten om de traditie van de haringvisserij levend te houden en het proces van het zouten, kruiden en het bewaren van de vis voor gebruik in de klassieke keuken te leren kennen.


Azamara had samen met de haven van Haugesund een feest op de pier georganiseerd. Hierbij werden authentieke Noorse gebruiken voorgeschoteld waaronder een vlaggenparade onder leiding van lokale kinderen gekleed in traditionele Noorse folk kostuums. Het evenement bevatte ook de mogelijkheid voor gasten om elk schip te bezoeken via een rondleiding en deel te nemen aan de plaqueceremonie met beide kapiteins, de burgemeester van Haugesund en de havenbeambten.

Het feest ging verder door aan boord van de schepen. Bij het vertrek uit de haven bliezen beide hoorns tegelijkertijd en zwaaiden de gasten en bemanning elkaar uit. Tevens werd er onder de klanken van ‘We Are Family’ geproost op het treffen met een cocktail gemengd met Linie Akvavit, een Noorse likeur. De avond werd afgesloten met Azamara’s white night party met een speciale Scandinavische twist.

Cruises op de Azamara Pursuit zijn verkrijgbaar bij onder andere:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelTravel Store

Wil je echt alles weten over een Fjordencruise? Ga dan naar Fjordencruises.nl Daar vind je meer informatie over Noorse havens, routes en rederijen die naar Noorwegen varen.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!