Cruisereiziger
Uitdokken

AIDAnova is dinsdagavond succesvol uitgedokt bij Meyer Werft

Foto: AIDA Cruises

Dinsdagavond heeft het nieuwe cruiseschip van het Duitse AIDA Cruises, AIDAnova, het overdekte bouwdok II van Meyer Werft in Papenburg succesvol verlaten. Het begin van het uitdokken startte ongeveer om 19:00 uur. Het gehele proces duurde bijna 3 uur. Sleepboten waren ter plekke om het eerste LNG-schip via haar achtersteven naar buiten te trekken. Na het uitdokken werd de AIDAnova aangemeerd bij de afbouwpier van de scheepswerf. Daar zullen de masten en de schoorsteen worden geplaatst.

Tot aan de Eemstocht die eind september gepland staat zal het schip  (337 meter lang en 42 meter breed) zich in de haven van de werf bevinden. Daar wordt er verder gewerkt aan de inrichting en zullen er testen plaatsvinden aan de LNG-motoren. Tegelijkertijd zullen de trainingen van start gaan voor de ongeveer 1.400 bemanningsleden aan boord.

Het uitdokken van de AIDAnova (180.000 brutoton) kon worden gevolgd via een webcam op de website www.meyerwerft.de en via een livestream op de website van de Duitse regionale omroep NDR.

Als eerste cruisen op de AIDAnova? Vraag een offerte aan bij:

CruiseOnline Cruisereizen Stip TUI Captain Cruise Corendon 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

2 gedachten over “AIDAnova is dinsdagavond succesvol uitgedokt bij Meyer Werft

  • indrukwekkend!!

  • Inderdaad! We zijn zeer benieuwd naar morgen!

Reacties zijn gesloten.