Cruisereiziger
BestemmingenNieuwe cruiseschepen

P&O’s Iona vaart in inaugureel jaar naar Noorse fjorden

Het nieuwe cruiseschip van P&O Cruises, Iona, zal tijdens haar inaugurele seizoen exclusief naar de Noorse fjorden gaan varen. Dat heeft de Britse cruisemaatschappij bekendgemaakt. Het gaat om 7-daagse cruises met vertrek en aankomst in Southampton. Het 5.200 passagiers tellende schip dat in mei 2020 in de vaart komt doet daarbij bestemmingen aan als Geirangerfjord, Stavanger, Alesund en Olden. De Iona, die momenteel gebouwd wordt bij Meyer Werft in Papenburg, wordt het eerste schip in de vloot van P&O Cruises dat volledig zal opereren op LNG.

Elk detail van het schip (180.000 brutoton) is ontworpen met de gedachte dat het uitzicht op het steeds wisselende landschap perfect moet zijn. Een goed voorbeeld daarvan is het Grand Atrium met glazen wanden van 3 dekken hoog. Daarnaast is er de SkyDome bovenop het schip met een glazen dak en temperatuurregeling en nieuwe minisuites met serres. Het natuurschoon kan ook van dichtbij worden bekeken met verschillende excursies, zoals raften, kajakken, RIB-tochten, een gletsjertocht per helikopter, een zipline, vliegen langs de op een na grootste fjord van Noorwegen en het vissen op rivierkreeft.

Nieuwsgierig naar de Iona? Ze is boekbaar bij:

Captain Cruise Sunweb

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen op Patreon, of via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!