IJsbreker Ponant krijgt naam Le Commandant Charcot

Dinsdag heeft de Franse cruisemaatschappij Ponant officieel bekendgemaakt dat ’s werelds eerste elektrische hybride cruiseschip/ijsbreker de naam Le Commandant Charcot krijgt. Het schip, dat wordt aangedreven door LNG, wordt vernoemd naar Jean-Baptiste Charcot, een van de eerste Franse ontdekkingsreizigers die het extreme landschap op de polen heeft getrotseerd.

Le Commandant Charcot wordt gebouwd op de Noorse scheepswerf Vard. Het krijgt een lengte van 150 meter en een brutotonnage van 30.000. De capaciteit gaat 135 hutten bedragen en het kan een ijsdikte breken van 2,5 meter. In december van dit jaar start de bouw met de oplevering gepland in het voorjaar van 2021.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

close

Mis niets meer!


Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.