Holland America Line in 2019 met grote vloot naar het Panamakanaal

Reizigers die volgend jaar met een cruise het Panamakanaal willen aandoen komen bij Holland America Line goed aan hun trekken. Er is de keuze uit 5 cruiseschepen die in totaal 30 cruises zullen maken naar een van de belangrijkste vaarwegen ter wereld. Er worden niet alleen 14- tot 23-daagse reizen met de volledige passage aangeboden, maar ook 10- of 11-daagse cruises met een gedeeltelijke passage in combinatie met havens in het zuidelijke gedeelte van de Caribbean. Holland America Line bouwt voort op het succes van voorgaand jaar waarin de rederij 40.500 gasten door het beroemde kanaal loodste.

Van januari tot en met december 2019 zullen de Amsterdam, Nieuw Amsterdam, Eurodam, Oosterdam, Rotterdam en Volendam 17 transits maken tussen de Atlantische en Stille Oceaan vanuit 4 vertreksteden: Fort Lauderdale, Los Angeles, San Francisco en Vancouver. Naast het verkennen van het Panamakanaal worden ook steden bezocht in Colombia, Costa Rica, Guatemala, Mexico, Nicaragua en eilanden in de Caribbean. Enkele afvaarten omvatten ook een bezoek aan het privé-eiland van Holland America Line op de Bahama’s, Half Moon Cay.

Naast de volledige passages varen de Zuiderdam en de Eurodam in 2019 ook 13 gedeeltelijke passages. De routes die daarbij worden aangedaan starten vanuit Fort Lauderdale en behelzen een verkenning van het Gatúnmeer, een kunstmatig meer in Centraal-Panama, in combinatie met Zuid-Caribische bestemmingen op Aruba, Curaçao, Colombia, Costa Rica, Panama en Half Moon Cay.

Tijdens de Panama-cruises zal het programma van Explorations Central (EXC) de passagiers aan boord kennis laten maken met de lokale gebruiken, de culinaire hoogstandjes en culturele hoogtepunten van Panama via o.a. workshops, lezingen van experts en informatie over de bestemmingen die worden aangedaan. Voor de ultieme beleving van het Panamakanaal hebben de gasten toegang tot het observatieplatform op de boeg.

Een cruise naar het Panamakanaal met Holland America Line, bijvoorbeeld op de Eurodam, is o.a. boekbaar bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelTUITravel Store

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!