Cruisehaven St. Maarten back in business, miljoenste passagier verwelkomd

St. Maarten is getting back on track. Dat was de boodschap van de nieuwe minister van Toerisme van St. Maarten, Mr. Stuart Johnson, tijdens het State of the Industry Event op 21 september in het Muziekgebouw aan het IJ, georganiseerd door het Nederlandse en Franse Toeristenbureau van St. Maarten. Na de orkaan Irma hebben het Nederlandstalige St. Maarten en Franstalige Saint-Martin meer dan ooit de handen in elkaar geslagen.

Cruisehaven

De cruisehaven van St. Maarten was eind vorig jaar al snel back in business. Begin december kwamen de eerste cruiseschepen de haven van St. Maarten weer binnen. Daarmee was een terugkeer van het toerisme op St. Maarten een feit. Vanaf januari 2018 liggen er dagelijks weer 2-4 cruise schepen tegelijk in de haven. Van januari 2018 tot 6 september ontving de haven 972.000 cruisepassagiers. Deze week werd de miljoenste cruisepassagier van dit jaar verwelkomd. Vanaf december 2018 zullen er ook weer cruises starten vanaf St. Maarten. 20 procent van deze passagiers verblijft voor of na hun cruise meer dan drie dagen op het eiland.

Excursies

Momenteel zijn er 51 bedrijven die excursies aanbieden weer geopend. Dit is ongeveer 85% van het aantal voor de orkaan. Van de 300 restaurants zijn er inmiddels weer 150 heropend. Daarnaast zijn de stranden weer schoon en klaar om toeristen te ontvangen.

Cruises naar St. Maarten zijn te boeken bij:

Captain CruiseCruisereizenStipTUITravel Store

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!