Nieuw Statendam komt onder leiding van ervaren team

Kapitein Sybe de Boer

Holland America Line heeft de senior staff officers bekendgemaakt die de leiding krijgen over haar nieuwste cruiseschip Nieuw Statendam als het in december 2018 in de vaart komt. Kapitein Sybe de Boer, Staff Captain Kevin Beirnaert, Hotel Director Don Habets, Chief Engineer Eric van Loenen en Environmental Officer Dolf Kramer zullen de diverse teams aan boord aansturen. Samen zijn ze goed voor 80 jaar aan kennis en ervaring binnen de rederij. Nieuw Statendam (99.500 brutoton) is momenteel in aanbouw bij de scheepswerf van Fincantieri in het Italiaanse Marghera. Tijdens haar inaugurele jaar zal het in de winter de Caribbean verkennen om vervolgens voor de zomer te verhuizen naar Noord-Europa, IJsland en de Middellandse Zee.

“Een bedrijf als Holland America Line, met 145 jaar geschiedenis, heeft een enorme hoeveelheid ervaren officieren en personeel om een succesvolle lancering van een nieuwbouw te garanderen, en we zijn zeer verheugd dat kapitein De Boer, Don, Eric, Kevin en Dolf de teams leiden aan boord van Nieuw Statendam “, aldus Orlando Ashford, president van Holland America Line. “Deze ervaren leiders zijn niet alleen al decennialang toegewijde Holland America Line-teamleden, ze hebben een buitengewone toewijding aan onze gasten getoond en ik ben ervan overtuigd dat zij de normen zullen stellen voor Nieuw Statendam om de service en kwaliteit te leveren waar we bekend om staan”.

Aan het roer van Nieuw Statendam staat dus kapitein Sybe de Boer. Hij werkt sinds 1994 voor Holland America Line. Hij werkte zich op in de cruisemaatschappij van second officer naar kapitein. Eerder had hij de leiding over de Statendam, Zaandam, Rotterdam, Amsterdam en Eurodam. Hij was daarnaast ook actief op de Maasdam, Ryndam, Noordam, Nieuw Amsterdam en Koningsdam. De afgelopen 3 jaar vertegenwoordigde hij het bedrijf als Fleet Captain bij de Maritime Quality Assurance van Carnival Corporation. In deze rol was hij verantwoordelijk voor het beleid en de procedures van de Bridge Resource Management van alle merken van de moedermaatschappij.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!