MSC Cruises organiseert succesvolle Masterchef@Sea event met Robert Kranenborg

Verreweg het beste en leukste kookprogramma op televisie is wat mij betreft Masterchef at Sea. Centraal staat het verbreden van de culinaire kennis van de kandidaten (en televisiekijkers). De liefde voor het koken en de verse ingrediënten spatten van het scherm. Het verbaasde mij dan ook niet dat het Italiaanse MSC Cruises eerder dit jaar bekend maakte dat het een samenwerking is aangegaan met het wereldwijde Masterchef-merk om dit unieke entertainmentconcept naar zee te brengen. Beiden delen namelijk de enorme passie voor eten.

MSC MasterChef at Sea weerspiegelt de populaire tv-show in de vorm van een kookwedstrijd aan boord van de MSC-cruiseschepen. Passagiers worden in koppels uitgedaagd om een gerecht uit een doos met onbekende ingrediënten te maken, die door de chef-kok van het schip worden beoordeeld op basis van de presentatie, smaak en originaliteit van hun gerecht. Bij elke cruise wordt een nieuwe winnaar gekroond en die ontvangt een MasterChef-prijs aan boord. Elk van de winnaars wordt ook opgenomen in een jaarlijkse prijstrekking om enkele mooie prijzen te winnen.

Om dit bijzondere entertainment extra onder de aandacht te brengen organiseerde MSC Cruises donderdag aan boord van het cruiseschip MSC Magnifica, gelegen aan de kade van de Passenger Terminal Amsterdam in Amsterdam, een Masterchef@Sea event. 3 Nederlandse foodbloggers namen het in het Royal Theatre voor een publiek van media, reisagenten en andere genodigden tegen elkaar op in de Mystery Box Challenge. In 2 rondes van elk maar 10 minuten werden hun kookvaardigheden en creativiteit met, vooraf onbekende, typische Italiaanse ingredienten op het podium flink op de proef gesteld.

De foodbloggers Kelly Camfferman (Goodfoodlove.com), Jadis Schreuder (TheLemonKitchen.nl) en Jody Mijts (OngewoonLekker.com) presteerden het om in het korte tijdsbestek zowel een brood- als een pastagerecht te serveren aan de jury, die bestond uit 3 van de maar liefst 140 chefs aan boord. Ze kregen daarbij wijze adviezen van de absolute hoofdgast, de beroemde Nederlandse chefkok Robert Kranenborg. Dit leidde dit hoge waarderingen van de jury, die na beraad, Jody tot winnaar uitriep. Zij ontving naast de prestigieuze titel ook een unieke MSC-pannenset.

Robert Kranenborg deelde zowel tijdens als na het evenement zijn enorme kennis met de kandidaten en het publiek via waardevolle kooktips. De sterrenchef is bekend met het Masterchef-concept. Zo maakte hij o.a. deel uit van jury van Masterchef Holland. Ook het koken op cruiseschepen kent voor hem geen geheimen. In zijn jonge jaren was hij werkzaam in de kombuis van een cruiseschip. Momenteel is hij betrokken bij het opzetten van een keten hamburgerrestaurants, leert hij jongeren het vak en is hij actief als culinair consultant.

Klik hier voor meer informatie van MSC Cruises over Masterchef at Sea. 

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!