AIDAnova meert aan in Eemshaven na succesvolle Eemstocht

De AIDAnova is dinsdagavond aangemeerd in de Nederlandse Eemshaven. Het nieuwe vlaggenschip van AIDA Cruises deed in totaal 20 uur over de succesvolle Eemstocht, die maandag omstreeks 19:00 uur startte. Oorspronkelijk stond deze reis naar de Eemshaven gepland voor afgelopen weekend, maar de weersomstandigheden en de waterstanden lieten dat niet toe. Dinsdagmiddag kwam het eerste LNG schip al aan bij de monding van de Eemshaven, waarna het diverse testen uitvoerde.

Later zal de AIDAnova (183.900 ton) zoals gebruikelijk enkele dagen op de Noordzee nadere technische en nautische testen ondergaan. Daarvoor zal het in de Eemshaven voor de eerste keer worden voorzien van LNG. De huidige planning is dat de AIDAnova enkele weken in de Eemshaven zal verblijven, mogelijk tot 14 november.

De tijdsplanning:

Maandag 8 oktober 2018:

  • ca. 19:00 uur: Schip gereed voor vertrek (Papenburg)
  • ca. 20:00 uur Passage Dockschleuse (Papenburg)

Dinsdag 9 oktober 2018:

  • ca. 02:30 uur: Passage Friesenbrücke (Weener)
  • ca. 07:00 uur: Passage Jann-Berghaus-Brücke (Leer)
  • ca. 11:15 uur: Aankomst Emssperrwerk (Gandersum)
  • ca. 13:30 uur: Passage Emssperrwerk
  • ca. 15:00 uur: Passage Emden, schip wordt gedraaid
  • ca. 21:00 uur Aankomst Eemshaven

De AIDAnova werd eind augustus gedoopt in Papenburg. Medio november staat de overdracht van het schip op het programma in Bremerhaven. Na de vier eerste cruises (onder andere naar Rotterdam) start het schip haar inaugurele seizoen begin december 2018 in Hamburg met bestemming Gran Canaria op de Canarische Eilanden. Daarvandaan gaat het 7-daagse cruises varen.

Cruisen met de nieuwe AIDAnova? Vraag een offerte aan bij:

Captain CruiseCruisereizenCruise TravelCruisewinkel
DreamlinesKrasZeetours

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.