Cruisereiziger
MilieuPlastic afname

TUI Cruises wil eind 2020 plastic-vrije cruiseschepen

Net als enkele andere cruisemaatschappijen is ook de Duitse cruisemaatschappij TUI Cruises een initiatief gestart om het gebruik van plastic uit te bannen op haar huidige 6 cruiseschepen. Het bedrijfsbrede programma WASTELESS moet ervoor gaan zorgen dat tegen het einde van 2020 alle plastic wegwerpproducten/artikelen aan boord zijn vervangen door duurzame alternatieven gemaakt van natuurlijke hulpbronnen. Hierbij worden zowel belangrijke partners en leveranciers, personeel op het hoofdkantoor, bemanningsleden aan boord als gasten betrokken.

Sinds haar oprichting is TUI Cruises al bezig met het vermijden van plastic afval. Zo beschikken alle hutten over een waterkaraf die in de gang via een waterdispenser kan worden gevuld. Op alle nieuwe schepen zijn in de douches hervulbare shampoo- en douchegel-dispensers geïnstalleerd. Daarnaast worden de badslippers niet langer afzonderlijk in plastic verpakt, maar in de zakken van de badjassen gestoken en worden de waszakken in de toekomst gemaakt van bioplastic. Door al deze maatregelen worden meer dan honderdduizenden plastic verpakkingen bespaard.

Ook het gebruik van plastic in de restaurants en bars wordt aangepakt. De coffee-to-go bekers in de crew area worden van bioplastic en de roerlepeltjes worden van hout in plaats van plastic. Ook de plastic cocktailsticks zijn binnenkort verleden tijd. Daarnaast worden kunststof rietjes alleen op aanvraag aan gasten verstrekt. Dit alles levert een besparing op van miljoenen voorwerpen. Bij alle veranderingen ligt de nadruk op bescherming van het milieu.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen via een bakje koffie , op Patreon, via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of een leuk cadeautje uit te zoeken in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun!