MSC Cruises verbant plastic voor eenmalig gebruik

MSC Cruises heeft bekendgemaakt dat het zich tot doel heeft gesteld om het gebruik van plastic voor eenmalig gebruik in haar gehele vloot uit te bannen en, indien beschikbaar, duurzame alternatieven te introduceren. In het kader van het programma Plastics Reduction zal de Italiaanse cruisemaatschappij eind maart 2019 een groot aantal plastic artikelen zowel aan boord als aan wal vervangen door door milieuvriendelijke oplossingen. Als eerste stap heeft de rederij besloten om eind 2018 alle plastic rietjes te vervangen door 100% composteerbare en biologisch afbreekbare substituten. De drankjes zullen sowieso niet langer automatisch worden aangeboden met een rietje. Dit levert al een besparing op van 50%.

Tegen maart 2019 zullen alle plastic boodschappentassen, lepels, glazen, roerstokjes en andere plastic voorwerpen voor eenmalig gebruik, waarvoor vervanging mogelijk is, permanent zijn uitgefaseerd en vervangen voor milieuvriendelijke alternatieven. Verpakkingen van producten met slechts 1 portie, zoals boterkuipjes, jam of yoghurt worden verwijderd en de processen worden geoptimaliseerd om gastvriendelijke en handige oplossingen te bieden. Als duurzame vervanging technisch nog niet beschikbaar is wil MSC Cruises ervoor zorgen dat deze items op een correcte manier worden gerecycled.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!