Adam D. Tihany verantwoordelijk voor design nieuw Cunard-schip

Cunard heeft bekendgemaakt dat de ontwerper Adam D. Tihany verantwoordelijk zal zijn voor het design van haar toekomstige nieuwe cruiseschip. Tihany krijgt het gehele ontwerpproces van het interieur van het nog naamloze schip, dat in 2022 onderdeel wordt van de vloot, onder zijn hoede. De geboren Roemeen, die momenteel zijn thuisbasis heeft in New York, heeft naam gemaakt met zijn ontwerpen voor luxe hotels, restaurants en resorts over de gehele wereld.

Het werk is inmiddels in volle gang en Tihany belooft veel verrassingen. ‘Gasten kunnen een veel lichter en meer moderne look verwachten. Het zal echter nog steeds aanvoelen als een Cunard schip en de trouwe gasten van Cunard zullen zich er erg thuis voelen. Het nieuwe schip zal een ode zijn aan Cunard’s Britse roots, maar met beleid. Alles wat een gast verwacht te zien op een Cunard schip zal er zijn, maar op een andere manier dan de andere drie schepen’.

Cunard’s eerste nieuwbouwschip in 12 jaar tijd wordt het 249e schip dat gaat varen onder de Cunard vlag. Als het schip zich voegt bij de Queen Mary 2, Queen Victoria en Queen Elizabeth zal de luxe cruisemaatschappij voor het eerst sinds 2000 vier schepen in dienst hebben.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!