Nieuwe cruiseterminal Royal Caribbean in Miami officieel geopend

Vrijdag is in Miami de nieuwe, innovatieve Terminal A van Royal Caribbean officieel geopend. De grootste cruiseterminal van de Verenigde Staten zal als thuishaven gaan dienen voor diverse cruiseschepen van de Amerikaanse cruisemaatschappij zoals het grootste cruiseschip ter wereld Symphony of the Seas en haar zusterschip Allure of the Seas. De Mariner of the Seas had vorige week de primeur met de eerste aankomst bij Terminal A.

PortMiami ontvangt momenteel jaarlijks 750.000 passagiers van Royal Caribbean. Dat is goed voor ongeveer 15% van het passagiersvervoer in de haven. Door de nieuwe terminal verwacht de rederij dat dit aantal kan oplopen naar bijna 2 miljoen cruisereizigers per jaar. Hierdoor wordt PortMiami Royal Caribbean’s grootste cruisehaven in de Verenigde Staten en bevestigt het de status van cruisehoofdstad van de wereld.

De nieuwe Terminal A is LEED gecertificeerd en geschikt voor een 396 meter lang schip. De bijna 16.000 vierkante meters grote terminal heeft als bijnaam ‘The Crown of Miami’ omdat het vanaf het water gaat lijken op een kroon, vanaf de zijkanten op een ‘M’ van Miami en vanaf de terminalzijde op golven. ’s Nachts zal de terminal worden verlicht.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!