Entertainment aanbod op Norwegian Encore bekendgemaakt

Woensdag heeft Norwegian Cruise Line bij Meyer Werft in Duitsland een kiellegging ceremonie gehouden voor Norwegian Encore. Tijdens de ceremonie werden ook het entertainmentprogramma en de recreatievoorzieningen onthuld voor het schip dat in het najaar van 2019 in de vaart wordt genomen.

De kiellegging ceremonie

Na de belangrijke bouwmijlpaal en de maritieme traditie van het plaatsen van een gedenkmunt in de kieldelen van het schip, werden de aanwezigen getrakteerd op een spectaculaire show.  Vier performers in extravagante kostuums en de leadzangeres in de iconische laarzen uit de show ‘Kinky Boots’ gaven een verrassingsoptreden. De met een Tony Award® bekroonde musical wordt de hoofdact aan boord van Norwegian Encore.  Lola, het hoofdpersonage, en haar dansende ‘Angels’ zongen ‘Land of Lola’, één van de 16 originele nummers van Grammy Award®-winnares Cyndi Lauper.

“De kiellegging ceremonie van Norwegian Encore was niet alleen bijzonder omdat we een belangrijke bouwmijlpaal hebben gehaald, maar ook omdat we tegelijkertijd onze fantastische samenwerking met het team van Meyer Werft vierden – een team getalenteerde mensen dat onze meest innovatieve schepen heeft gebouwd”, verklaarde Andy Stuart, president en chief executive officer van Norwegian Cruise Line. “Het verrassingsoptreden uit ‘Kinky Boots’ benadrukt de evolutie van de interessante en onvergetelijke ervaringen die wij onze gasten willen bieden. Wij zijn erg blij dat wij de eersten zijn die deze bekroonde musical op zee aanbieden.”

“Wij zijn vereerd dat wij de bouwmijlpaal en kiellegging mogen vieren van Norwegian Encore, het nieuwe schip in de vloot van Norwegian Cruise Line, gebouwd door Meyer Werft als onderdeel van een lange relatie met de rederij”, aldus Stephan Schmees, projectmanager en lid van de raad van bestuur van Meyer Werft.  “Wij kijken ernaar uit dit fantastische schip in het najaar van 2019 op te leveren en de wereld kennis te laten maken met de technologie en innovatie van Duitse bodem.’

Entertainment op zee

Naast ‘Kinky in Boots’ biedt Norwegian Encore ook ‘The Choir of Man’, dat onlangs voor het eerst te horen en zien was op Norwegian Escape. De negen jongens van The Choir of man brengen dynamische muziek, dans, live-percussie en stampende choreografie.

Norwegian Bliss introduceerde ‘Happy Hour Prohibition: The Musical’, de interactieve cocktails- en theatershow, en The Cavern Club, een favoriet van gasten, dat het publiek terugvoert naar de legendarische club in Liverpool met liveoptredens van een Beatles-coverband. Beide shows worden ook op Norwegian Encore aangeboden.

Recreatie voor alle leeftijden

Norwegian Cruise Line is de enige cruisemaatschappij die een kartbaan op zee biedt en breidt op Norwegian Encore uit met een grotere en betere baan van twee verdiepingen. Met een lengte van circa 350 meter, tien spannende bochten en vier punten die tot 4 meter buiten het schip uitsteken, kunnen gasten op de grootste kartbaan op zee racen. De kartbaan heeft op het midden van de baan een overdekt gebied waar gasten passerende go-karts een extra turbo boost kunnen geven door ze te raken met een laserstraal.

Naast de kartbaan heeft Norwegian Encore ook het Galaxy Pavilion. Dit is een meer dan 900 vierkante meter groot indoor virtual reality-ruimte met geavanceerde technologie en interactieve games. Van virtuele ervaringen en simulatoren tot een escaperoom en een lasergame terrein met als thema de herrezen verloren stad Atlantis.

Op het schip is er ook een Aqua Park. Gasten zullen dit park herkennen van de Breakaway- en Breakaway-Plus-klasse. In het Aqua Park zijn er twee waterglijbanen van twee verdiepingen hoog, waarvan er een meer dan 3 meter buiten het schip uitsteekt en een lus maakt naar het dek eronder.

Met een bruto tonnage van circa 169.000 en ruimte voor 4.000 gasten zal Norwegian Encore tussen 17 november 2019 en 12 april 2020 elke zondag vertrekken vanuit Miami en zevendaagse reizen maken naar de oostelijke Caraïbische eilanden.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!