Carnival Corporation zal nieuwste cruiseterminal van Tenerife beheren

Carnival Corporation heeft bekend gemaakt dat zij de nieuwste terminal van Santa Cruz de Tenerife zullen gaan beheren. De cruiseterminal kan onder andere ‘groene’ cruiseschepen zoals de gloednieuwe AIDAnova ontvangen dat op LNG (vloeibaar aardgas) vaart. 

Santa Cruz de Tenerife is met 617.987 cruisereizigers in 2017 één van de drukst bezochte havens van de 7 Canarische Eilanden. Voor Carnival Corporation is Santa Cruz de Tenerife de derde Spaanse cruiseterminal die zij beheren. In Barcelona hebben zij twee cruiseterminals. Zeven merken van Carnival Corporation maken regelmatig stops in Tenerife, zoals AIDA Cruises, Costa Cruises, Cunard, Holland America Line, Princess Cruises, Seabourn en het Britse P&O Cruises.   In 2018 verwachten ze 300.000 passagiers naar Tenerife te brengen met 130 aankomsten door 31 verschillende cruiseschepen.

De havenautoriteiten van Tenerife willen met deze langdurige samenwerking de voordelen uit te breiden naar de andere havens van Tenerife;  Santa Cruz de La Palma, San Sebastián de La Gomera, La Estaca in El Hierro en Los Cristianos in Tenerife.

Wil je ook naar Tenerife? Kijk eens bij:

 

Miriam

Miriam is ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ook het minder bekende riviercruisen heeft een plek in haar hart gekregen.