AIDAnova vertrokken uit Eemshaven, woensdag overdracht

Het nieuwe vlaggenschip van AIDA Cruises, AIDAnova, is dinsdagavond vertrokken uit de Nederlandse Eemshaven. Het eerste schip uit de Helios-klasse van de Duitse cruisemaatschappij zet koers naar Bremerhaven in Duitsland, waar het woensdagochtend vroeg wordt verwacht. Nog dezelfde ochtend zal daar ook de officiële overdracht van scheepsbouwer Meyer Werft aan AIDA Cruises plaatsvinden. Daarna zal het beginnen aan haar reis naar Tenerife, waar op 19 december haar maiden voyage op het programma staat.

De overname vindt weken later plaats dan oorspronkelijk gepland o.a. vanwege brand aan boord en vertraging in de bouw. Hierdoor was AIDA Cruises genoodzaakt om een aantal preview-cruises te annuleren. Na drie zeetesten is het eerste cruiseschip dat volledig zal opereren op LNG nu gereed om haar eerste gasten te ontvangen.

Cruises zijn boekbaar bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelStipTUITravel Store

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!