AIDAnova vertrokken uit Eemshaven, woensdag overdracht

Het nieuwe vlaggenschip van AIDA Cruises, AIDAnova, is dinsdagavond vertrokken uit de Nederlandse Eemshaven. Het eerste schip uit de Helios-klasse van de Duitse cruisemaatschappij zet koers naar Bremerhaven in Duitsland, waar het woensdagochtend vroeg wordt verwacht. Nog dezelfde ochtend zal daar ook de officiële overdracht van scheepsbouwer Meyer Werft aan AIDA Cruises plaatsvinden. Daarna zal het beginnen aan haar reis naar Tenerife, waar op 19 december haar maiden voyage op het programma staat.

De overname vindt weken later plaats dan oorspronkelijk gepland o.a. vanwege brand aan boord en vertraging in de bouw. Hierdoor was AIDA Cruises genoodzaakt om een aantal preview-cruises te annuleren. Na drie zeetesten is het eerste cruiseschip dat volledig zal opereren op LNG nu gereed om haar eerste gasten te ontvangen.

Cruises met de nieuwe AIDAnova zijn boekbaar bij:

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

close

Mis niets meer!


Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.