Cruisereiziger
LNGMilieuOverdracht

AIDAnova overhandigd aan AIDA Cruises

Woensdag is de AIDAnova officieel overhandigd in Eemshaven aan rederij AIDA Cruises. Het is ‘s werelds eerste LNG cruiseschip dat op zee en in de havens door vloeibaar aardgas wordt voortgedreven.

“AIDAnova is een mijlpaal voor ons bedrijf en de gehele cruise industrie,”zegt Michael Thamm, groeps CEO van Carnival Corporation’s Costa Group – waarbij AIDA Cruises en Costa Cruise behoren. “Door het pionieren door Carnival Corporation met de LNG technologie, starten we een tijdperk van milieuvriendelijker cruisen. Het is belangrijk dat ook de infrastructuur verder ontwikkeld wordt en meer cruiserederijen zullen volgen.”  Carnival Corporation heeft momenteel 10 groene LNG cruiseschepen in bestelling staan.

De oplevering van de AIDAnova heeft een aantal weken vertraging opgelopen. Een brand (lees hier) en extra zeetesten voor een aantal perikelen.

AIDAnova is woensdag direct vertrokken naar de Canarische Eilanden waar het schip op 19 december haar eerste passagiers zal gaan ophalen voor een 7-daagse Canarische Eilanden Cruise.

Cruises zijn boekbaar bij:

CruiseOnline Cruisereizen Stip TUI Captain Cruise Corendon 

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen op Patreon, door via deze links producten te kopen: shop de mooiste koffers bij Duifhuizen, Bol.com, Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)