AIDAnova overhandigd aan AIDA Cruises

Woensdag is de AIDAnova officieel overhandigd in Eemshaven aan rederij AIDA Cruises. Het is ’s werelds eerste LNG cruiseschip dat op zee en in de havens door vloeibaar aardgas wordt voortgedreven. 

“AIDAnova is een mijlpaal voor ons bedrijf en de gehele cruise industrie,”zegt Michael Thamm, groeps CEO van Carnival Corporation’s Costa Group – waarbij AIDA Cruises en Costa Cruise behoren. “Door het pionieren door Carnival Corporation met de LNG technologie, starten we een tijdperk van milieuvriendelijker cruisen. Het is belangrijk dat ook de infrastructuur verder ontwikkeld wordt en meer cruiserederijen zullen volgen.”  Carnival Corporation heeft momenteel 10 groene LNG cruiseschepen in bestelling staan. 

De oplevering van de AIDAnova heeft een aantal weken vertraging opgelopen. Een brand (lees hier) en extra zeetesten voor een aantal perikelen. 

AIDAnova is woensdag direct vertrokken naar de Canarische Eilanden waar het schip op 19 december haar eerste passagiers zal gaan ophalen voor een 7-daagse Canarische Eilanden Cruise.

Cruises met de nieuwe AIDAnova zijn boekbaar bij:

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger! Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisevirus mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Op Cruisereiziger help ik je daarbij. Ga je mee op cruise?

close

Mis niets meer!


Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.