Carnival Cruise Line komt met eerste achtbaan op zee

Carnival Cruise Line heeft donderdag bekendgemaakt dat haar toekomstige nieuwe cruiseschip Mardi Grass de eerste achtbaan op zee krijgt. Het nieuwste en meest innovatieve cruiseschip in de vloot van de Amerikaanse cruisemaatschappij zal in 2020 haar debuut gaan maken. De ‘Bolt: Ultimate Sea Coaster’ wordt 244 meter lang vol met diverse wendingen, bochten en afdalingen. Er kunnen snelheden worden bereikt van bijna 64 kilometer per uur.

BOLT, gebouwd door het Duitse bedrijf Maurer Rides, is een volledig elektrische achtbaan waarbij twee personen in een motorachtig voertuig 57 meter boven zeeniveau op een spoor kunnen racen. Passagiers kunnen daardoor de zee op een geheel nieuwe manier beleven met 360-graden uitzicht. BOLT begint met een krachtige lancering waarbij een flinke snelheid wordt behaald o.a. gevolgd door een haarspeldbocht rond de typische schoorsteen van het Carnival-schip. Na de race kan je je behaalde snelheid terugzien, net als een foto die tijdens de rit is gemaakt. Elke rit is uniek omdat je zelf je eigen snelheid kan kiezen.

‘Mardi Grass wordt ons meest innovatieve schip ooit met een aantal speciale features en attracties met BOLT, de eerste achtbaan op zee, als absolute eyecatcher’, aldus Christine Duffy, president van Carnival Cruise Line. ‘BOLT zet de traditie van Carnival voort om onze gasten het naar hun zin te maken met nieuwe innovaties. We zijn erg enthousiast om deze unieke, spannende attractie te introduceren, onze gasten zullen er dol op zijn’.

Mardi Grass krijgt haar thuishaven in Port Canaveral, Florida, met een nieuwe ultramoderne cruiseterminal. De eerste vaarschema’s worden begin volgende maand bekendgemaakt. Later in 2019 worden meer details vrijgegeven over andere faciliteiten aan boord. In 2020 start de bouw van een tweede XL-klasse schip, waarvan de oplevering gepland staan in 2022 ter gelegenheid van de 50e verjaardag van Carnival Cruise Line.

Ook zin in een achtbaan op zee? Vraag een offerte aan bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelTravel Store

 

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!

One thought on “Carnival Cruise Line komt met eerste achtbaan op zee

  • 16 december 2018 om 10:57
    Permalink

    Mardi Grass, een CRUISE SCHIP ? ? ? …
    Varend “Disney pretpark” en waarom nog buitengaats gaan en havens bezoeken, gewoon tien mijl uit de kust voor anker gaan, een weekje “dobberen” en terug en je uitstapje “off-shore” is gepiept en wie zo nodig naar terra firma wilt, men neme een tender en klaar is Kees ! Wat is de volgende stap ? Bungee jumpen net over de reling van het schip, of helicopter vluchten of met een ultra light water vliegtuigje afgeschoten worden en weer op zee hopen te landen ? Voormalige slagschepen hadden watervliegtuigen, dus waarom nu niet met passagiers, waar ligt de grens ? Megalomanie op “cruise gebied”, noem zulke varende objecten dan A.U.B. geen cruiseschepen meer met hun overdaad en vermakelijkheden en obesitas achtige eetgelegenheden waarin het maritieme karakter van een schip nagenoeg is verdwenen, oké ! ! ! En of de alsnog te bezoeken havenplaatsen echt wel staan te wachten op alweer een “tsunami” aan varende feestgangers is nog maar de vraag…

Reacties zijn gesloten.