Cruisen met kerst: de 5 leukste dingen te doen

Wordt het kerstvieren met Santa Claus in Alaska, varen door Scandinavië met een stop bij sfeervolle kerstmarkten of een zonnig eiland in de Caraïben? Cruisen betekent relaxt vakantie vieren en reizen naar de mooiste bestemmingen. Hier de top 5 dingen te doen tijdens cruisen rond Kerstmis volgens branche-organisatie CLIA.

1. Kerstmarkten in Duitsland

Met een cruise langs de Duitse kerstmarkten kom je zeker in de kerststemming. Zo vieren onze Oosterburen traditioneel al vanaf eind november de Adventstijd, te zien aan de kerstmarkten. Een riviercruise brengt je bij de mooiste steden: bezoek maar liefst zes bijzondere kerstmarkten in Keulen. Koop een Lebkuchen in de pittoreske kerstmarkt van Rüdesheim. Heb je nog nooit een riviercruise gemaakt? Je zult verrast staan van het service niveau. Bovendien leer je snel je medereizigers kennen.

Cruisereiziger heeft voor jou de reisbureaus op een rijtje gezet die riviercruises verkopen: Klik hier verder.

2. Het huis van de kerstman in Alaska

Meerdere cruisemaatschappijen bieden cruises aan naar Alaska in de zomer. Wist je dat de Noordpool de thuisbasis is van de kerstman? En dan mag een bezoek aan Santa Claus house niet ontbreken. Om de kerstman te ontmoeten, op zoek te gaan naar het perfecte kerstcadeau (typische Noordpool-spullen) en lekkernijen uit The Sweet Shop mee te nemen als souvenir. Maak voor het thuisfront een foto in de slee van de kerstman die naast het levensgrote standbeeld van de kerstman staat.

Alaska cruises zijn verkrijgbaar bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelStipTUITravel Store

3. Winterwonderland bij Tivoli in Kopenhagen

De kleurrijke Nyhavn, de kleine Zeemeermin en het Koninklijk Paleis zijn favoriete bezienswaardigheden in Kopenhagen, waar veel cruises naar Scandinavië en de Baltische Staten aanmeren. Maar de grote trekpleister in december is het beroemde attractiepark Tivoli dat verandert in een waar Winterwonderland. Het park is versierd met duizenden lichtjes, verlichte kerstbomen en er is een grote kerstmarkt voor boomcadeaus zoals typisch Deense kerstkoekjes. Tip! Bezoek ook ‘Hippie’ Freetown Christiania, leuk om doorheen te wandelen én met alternatieve kerstmarkt voor creatieve sieraden, woon-items en kunst.

4. Zonnige Caraïbische eilandstranden en natuur

Een cruise in de wintermaanden is ideaal om te ontsnappen aan de Hollandse kou en de zonnige Caraïben en exotische eilanden te ontdekken. Ga vooral van boord bij het heuvelachtige Saint Lucia, ten zuiden van Martinique. De natuur is hier indrukwekkend en de Pitons, twee vulkanische pieken die op de UNESCO-werelderfgoedlijst staan, zijn niet te missen. Andere fijne eilanden zijn het natuurrijke Puerto Rico en Sint-Maarten, als je gaat voor zon, zee en strand. Last but not least is daar Cuba. Voor een tour door het oude Havana, rum drinken in Trinidad en een middagje strand bij Varadero.

St. Maarten is weer terug, kijk welke cruises naar dit prachtige eiland gaan:

Captain CruiseCruisereizenStipTUITravel Store

5. Hip Miami met cruise door het Panamakanaal

Kennismaken met een van de grootste bouwwerken uit de geschiedenis doe je tijdens een cruise door het Panamakanaal dat de Atlantische Oceaan met de Caribische Zee verbindt. Tijdens deze cruises die vaak vertrekken vanuit trendy Miami vaar je tachtig kilometer lang langs oevers met krokodillen, tropische stukken jungle, grote meren en eilandjes. Zie tijdens cruisen door dit gebied ook Maya-ruïnes in Guatemala en geniet van duiken of snorkelen bij de mooie Mexicaanse Rivièra en slenteren door de oude hippie straatjes van Puerto Vallarta.

 

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)