Nieuwe Mein Schiff 2 in Kiel overgedragen aan TUI Cruises

Dinsdag heeft in het Duitse Kiel de overhandiging plaatsgevonden van het zesde nieuwbouwschip van TUI Cruises in zes jaar tijd, de nieuwe Mein Schiff 2. Wybcke Meier en Frank Kuhlmann, respectievelijk CEO en CFO van de Duitse cruisemaatschappij, en Dr. Jan Meyer, eindverantwoordelijke bij Meyer Werft Turku zetten hun handtekening onder de overdrachtspapieren, waardoor het schip officieel onderdeel is van de vloot van TUI Cruises. De formaliteiten vonden niet op de scheepswerf in Turku plaats vanwege de eerdere oplevering en de strenge Finse winter. Met haar gevoelige onderwater siliconencoating is de nieuwe Mein Schiff 2 niet geschikt om door ijswater te varen.

‘De lancering van de nieuwe Mein Schiff 2 markeert de succesvolle voltooiing van de uitbreiding van de vloot met nieuwbouwschepen. Het zesde schip van Meyer Turku scoort niet alleen qua ontwerp maar ook de ‘innerlijke waarden’ overtuigen: met het gebruik van de modernste technologieen stellen we normen op het gebied van milieuvriendelijkheid. De Mein Schiff 2 maakt deel uit van een nieuwe generatie schepen, net als Mein Schiff 1 die vorig jaar in de vaart is gekomen. Beide schepen zijn ongeveer 20 meter langer dan de vorige nieuwbouwschepen. Naast meer ruimte voor ‘Wohlfühlen’ is er nog meer keuze uit verschillende hutten en suites’, aldus Wybcke Meier.

De nieuwe Mein Schiff 2 verlaat woensdag Kiel voor haar eerste previewcruise. Op 3 februari staat de 12-daagse doopreis naar Las Palmas, Gran Canaria op het programma. Onderweg zal het schip in Lissabon officieel worden gedoopt. Tijdens de volgende inaugurele cruises kunnen gasten kiezen uit twee verschillende routes: de nieuwe Mein Schiff 2 vaart richting Madeira, La Gomera, La Palma en Tenerife of Madeira, Fuertaventura, Lanzarote en Tenerife. In de zomer cruist het vanaf Palma de Mallorca verschillende routes in de Middellandse Zee, waarna het in oktober richting het Caribisch gebied trekt.

Cruisereiziger Miriam stapt volgende week op de nieuwe Mein Schiff 2 om live verslag te doen van alle (nieuwe) faciliteiten aan boord. Houdt daarvoor de website, Facebook, Twitter en Instagram in de gaten!

Wil je ook cruise met de Mein Schiff 2? Kijk eens bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelTUITravel Store

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!