Privé-eiland Princess Cruises getroffen door brand

In de nacht van maandag op dinsdag is er brand uitgebroken op het privé-eiland van Princess Cruises op de Bahamas, Princess Cays. Er zouden daarbij geen gewonden zijn gevallen. Er waren op het moment van de brand geen passagiers op het eiland. Volgens de rederij zijn enkele gebouwen aan de zuidkant van het eiland getroffen. Afgezien van 1 openbaar toilet zijn deze niet toegankelijk voor cruisereizigers. De lokale brandweer en het personeel van het eiland hadden het vuur na ongeveer een uur onder controle. De exacte oorzaak van de brand en de ernst van de schade is nog niet bekend.

Princess Cruises onderzoekt momenteel of de brand gevolgen heeft voor toekomstige scheepsbezoeken van de rederij aan het eiland. Dat geldt ook voor moedermaatschappij Carnival Corporation, waarvan diverse cruisemerken ook gebruik maken van het eiland. Een stop van de Carnival Pride woensdag aan Princess Cays is vervangen door een bezoek aan Half Moon Cay, het privé-eiland van Holland America Line.

Zie onder beelden van de brand op Princess Cays:

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.

Als dank ontvang je een cadeau! 

Je krijgt de digitale cruisekalenders 2019  van Amsterdam, IJmuiden en Rotterdam.​