Oceania Cruises verbant plastic waterflessen van haar schepen

Oceania Cruises heeft een nieuw duurzaamheidsinitiatief aangekondigd om miljoenen plastic waterflessen per jaar te elimineren. De luxe cruisemaatschappij is daarvoor een samenwerking aangegaan met Vero Water. Deze ‘groene’ maatregel is het nieuwste onderdeel van de OceaniaNEXT-verbeteringen en het grotere Sail & Sustain-milieuprogramma van de rederij.

In plaats van het gebruik van plastic flesjes zullen alle Oceania-schepen worden uitgerust met Vero Water’s distillatie-systemen voor zowel normaal als bruisend water. Hierbij wordt gebruik gemaakt van nano-filtratie en vijf afzonderlijke filterlagen. De verwachting is dat het programma 3 miljoen plastic waterflesjes per jaar zal besparen.

De Vero Water service wordt het komende jaar in twee fases ingevoerd. In de eerste fase wordt de water service aan boord geïmplementeerd in de hutten, restaurants en bars. Alle hutten krijgen herbruikbare glazen flessen van 1 liter gewoon of bruisend water. Deze worden waar nodig aangevuld door de hutstewards.

In fase 2 kunnen passagiers het Vero Water ook aan land brengen. Alle passagiers krijgen een herbruikbare Vero-waterfles. Ze mogen deze fles houden en naar huis meenemen. Deze fase gaat naar verwachting in de tweede helft van 2019 in.

Het implementatieschema:

Riviera – 2 april 2019
Marina – 19 april 2019
Regatta – 1 mei 2019
Sirena – 19 mei 2019
Nautica – 30 mei 2019
Insignia – 19 juni 2019

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!