Princess Cruises viert 3 mijlpalen in bouw Royal-klasse schepen

Princess Cruises vierde donderdag het behalen van mijlpalen in de bouw van 3 Royal-klasse cruiseschepen op de scheepswerven van Fincantieri.

Op de werf in Napels werd het eerste stuk staal gesneden van het zesde en laatste cruiseschip in de Royal-klasse. Het betekent de start van de bouw van het schip dat volgens planning in 2022 wordt opgeleverd. De eerste sectie van het nog naamloze schip zal na voltooiing over zee worden getransporteerd naar Monfalcone waar de constructie zal worden voortgezet.

Aansluitend vond de kiellegging plaats van de Enchanted Princess, de vijfde unit in de Royal-klasse. Na de traditionele zegen werd de kiel van het schip door een kraan in het droogdok geplaatst. Ook de muntceremonie werd gehouden, waarbij een OceanMedallion in het schip werd gelast. Dit moet zorgen voor geluk voor zowel het vaartuig, dat in 2020 in de vaart komt, als iedereen die op haar vaart.

Tot slot werd de madrina bekendgemaakt van de Sky Princess, die reeds ter water is gelaten en in oktober van dit jaar haar debuut maakt. Tweede officier bij Princess Cruises Kerry Ann Wright werd door haar collega’s genomineerd vanwege haar ‘Reach for the Sky’-verhaal en de carrière die ze doormaakt in de cruisebranche.

Met nog twee cruiseschepen in bestelling met oplevering in 2023 en 2025 verhoogt Princess Cruises haar capaciteit in de komende 6 jaar met 32 procent. Momenteel bestaat de vloot al uit 17 cruiseschepen.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!