Kiel gelegd van Silver Moon in Ancona

Afgelopen week is op de scheepswerf van Fincantieri in Ancona de kiel gelegd van de Silver Moon. Het is de tweede van drie nieuwe cruiseschepen in de Muse-klasse voor Silversea Cruises. Naar verwachting vindt de oplevering volgend jaar plaats. De Silver Moon wordt het zusterschip van de Silver Muse, die in 2017 in de vaart kwam, en de Silver Dawn die in 2021 in de planning staat.

Het schip krijgt een brutotonnage van 40.700 en een capaciteit van 596 passagiers. Ze behoudt hiermee de intimiteit van een klein schip en ruime accommodaties met alleen suites dat kenmerkend is voor Silversea. De Silver Moon wordt het 10e schip in de vloot. Het krijgt het ‘Green star 3 Design’ wat betekent dat het is ontworpen, gebouwd en uitgerust om lucht- en watervervuiling te voorkomen.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 werd Marco besmet met het cruisevirus. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.

Als dank ontvang je een cadeau! 

Je krijgt de digitale cruisekalenders 2019  van Amsterdam, IJmuiden en Rotterdam.​