Nieuwe snelle treinverbinding tussen Civitavecchia en Rome

De Italiaanse spoorwegen zetten een speciale snelle treinverbinding in voor cruisepassagiers tussen Civitavecchia en Rome. De nieuwe expres trein zal nergens tussen door stoppen en daardoor in 35 minuten in Rome arriveren. De Civitavecchia Express is vooral voor cruisepassagiers bedacht die zo snel mogelijk in Rome willen komen. De expres trein zal gaan rijden van 1 april tot 14 december. De dienstregeling bestaat uit vier treinen, twee in de morgen en twee in de avond terug van Rome naar Civitavechia.

Tickets

De trein heeft 720 zitplaatsen en er zullen dan ook niet meer dan 720 tickets verkocht worden. Een enkeltje kost €10, een retourticket €15. Kinderen van 0-4 jaar reizen gratis mee. Kinderen tot 12 jaar zijn ook gratis als ze reizen met een volwassene. Bagage en koffers mogen gratis aan boord worden meegenomen.

Tickets zijn verkrijgbaar op het station bij één van de zes zelfbedieningsloketten en bij de uitgang van de haven. Trenitalia zorgt daarnaast voor Trenitalia informatiepunten in de haven en op de stations van Civitavecchia en San Pietro.

Tijden

De trein rijdt in 35 minuten van Civitavecchia naar Rome San Pietro (voor Vaticaanstad), voorheen was dit 50 minuten. De trein rijdt vervolgens verder naar Roma Ostiense, waar je na 55 minuten arriveert (voorheen 60-70 minuten).

In de ochtend vanaf Civitavecchia: op werkdagen om 09.35 en op zondagen om 08.30 uur.  Daarnaast gaat er elke dag een trein om 10:15 uur.

In de avond vanaf Rome Ostiense vertrekt de trein om 15.37 en 16.30 uur uit Rome Ostiense.

Wil je ook cruisen vanuit Civitavecchia? Lees hier wat je moet weten over Civitavecchia en bekijk hier de cruisemogelijkheden:

Captain Cruise Cruisereizen Stip TUI

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel. Kijk zeker ook even op onze contactpagina voor andere ondersteuningsmogelijkheden.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Eén reactie op “Nieuwe snelle treinverbinding tussen Civitavecchia en Rome

  • 5 maart 2019 om 11:44
    Permalink

    Goed idee, zouden ze ook in Nederland kunnen doen als er cruiseschepen in Rotterdam arriveren en passagiers perse naar Amsterdam willen gaan, een soort van Cruise Express trein, omdat men deze stad niet meer per schip kan bezoeken, a) omdat enkele rederijen vanwege de extra toeristenbelasting wegblijven, b) e.e.a. naar Rotterdam verplaatst heeft, of c) omdat het al eenmaal in het vaarschema stond gepland. Probleem in Nederland is dat men; 1) geen betrouwbare dienstregeling via de Hoge Sneldheids Lijn kan garanderen en 2) het spoorwegnet hier al behoorlijk vol zit en een omweg via Haarlem misschien wel soelaas biedt. 3) of verkoop een eenmalige wegwerp OV chipkaart zoals de Holland Travel Ticket in de Passagiers Terminal en geef aan boord vooraf hier al informatie over.

Reacties zijn gesloten.