Spectrum of the Seas wordt maandag uitgedokt bij Meyer Werft

Het nieuwe cruiseschip Spectrum of the Seas zal naar verwachting aanstaande maandag 25 februari 2019 het overdekte bouwdok II van Meyer Werft in Papenburg verlaten. Het uitdokken van het 347,75 meter lange en 41,4 meter brede schip van Royal Caribbean International begint, afhankelijk van het weer, rond 20:00 uur ‘s avonds.

Nadat het eerste schip in de Ultra Quantum-klasse het dok uit is zal het worden aangemeerd bij de afbouwpier van de scheepswerf. Daarna zal de schoorsteen worden geplaatst. Als de weersomstandigheden het toelaten wordt ook de North Star op het schip gemonteerd.

Tot de Eemstocht, die waarschijnlijk medio maart zal plaatsvinden, bevindt het schip zich in de haven van de werf. Daar zal verder worden gewerkt aan de inrichting en vinden de eerste testen plaats.

Om de Spectrum of the Seas aan te leggen aan de kade dient het drijvende deel van de Norwegian Encore naar een andere ligplaats in de haven te worden gesleept. Na het uitdokken van de Spectrum of the Seas zal dit drijvende deel dan voor de verdere bouw in het bouwdok worden gemanoeuvreerd. De Norwegian Encore wordt in het najaar van 2019 opgeleverd.

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelTravel Store

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!