Princess Cruises doet dit jaar dozijn nieuwe havens aan

Princess Cruises vaart met haar 380 bestemmingen naar alle zeven continenten van de wereld. Dit jaar worden nog eens 12 nieuwe aanleghavens in het jaarprogramma opgenomen. “Cruisen is een fantastische manier om alle verschillende delen van de wereld te ontdekken”, vertelt Tony Roberts, vice president Europa van Princess Cruises. “Om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar nieuwe en boeiende bestemmingen hebben wij dit grote aanbod aan nieuwe havens toegevoegd aan onze huidige bestemmingen.”

De 12 nieuwe aanleghavens zijn:

Sapphire Princess:

–           Rockland, Maine, USA – Van oorsprong een plaats waar schepen werden gebouwd, nu bekend door het Kreeftenfestival en de meest gefotografeerde vuurtoren van Amerika. U kunt de vele kunstmusea bezoeken en een schilderachtige tour maken naar het kustplaatsje Kennebunkport, bekend door het zomerhuis van de voormalige presidenten Bush;

Crown Princess, Sea Princess & Pacific Princess:

–           Portland – Gelegen op de zuidelijke punt van de Kust van Dorset. Hiervandaan kunt u op excursie naar Stonehenge en Salisbury. Ook de naastgelegen attracties Abbotsbury Swannery, een heiligdom van 600 zwanen en de 1000 jaar oude ruïnes van Corfe Castle kunt u bezoeken;

Pacific Princess:

–           Portree, eiland Skye – Bekend om het ruige landschap en de pittoreske vissersdorpen. Ga op excursie en ‘spot’ een adelaar bij Ben Tianavaig, doe een ontdekkingstocht naar Kilt Rock en Mealt Falls en bezoek het middeleeuwse Munvegan Castle en Eilean Donan Castle;

–           Pointe-a-Pitre, Guadeloupe – Gelegen tussen Antigua en Dominica is dit vlindervormige eiland bekend om de botanische tuinen van Basse-Terre en de spectaculaire rotsformaties van Castle Point. Ontdek per kajak de mangrovebossen en het onvoorstelbare waterleven van het Grand Cul-de-Sac Marin Natuurreservaat;

–           Mayreau (Saline Bay), St.Vincent en de Grenadines – Het kleinste bewoonde eiland van de Grenadines. Mayreau is nog relatief onontdekt met haar witte stranden en helderblauw water. U kunt zwemmen en snorkelen in het kristalheldere water bij Mayreau Gardens, een koraalrif tussen Mayreau en Tobago Cays

–          Jamestown, Sint-Helena – Een vulkanisch tropisch eiland in het zuiden van de Atlantische Oceaan. Ontdek de pittoreske hoofdstad met de oudste Anglicaanse Kerk op het zuidelijk halfrond, St James Church, het historische High Knoll Fort en Napoleon’s graf en laatste residentie, Longwood House, dat nu een museum is;

Diamond Princess:

–           Gamagori, Japan – De stad op Mikawa Bay in centraal Japan. Ontdek het kleine onbewoonde eiland Takeshima aangewezen als nationale schat, Okazaki Castle en Miso brouwerij en de bloem lagune van Laguna Ten Bosch;

–           Himeji, Japan – Bezoek het eeuwenoude Himeji Castle, het best bewaarde kasteel van Japan opgenomen in de UNESCO-werelderfgoedlijst. Andere nabijgelegen bezienswaardigheden zijn berg Mt. Shosha en de eeuwenoude Engyoji tempel;

–           Miyako, Japan – Naast de schitterende kustlijn en het populaire Jodogahama strand zal de vismarkt van Miyako zeker in de smaak vallen met zijn grote variëteit lokale vissen en schelpdieren. Ontdek de blauwe ondergrondse meren van Ryusen-do Cave, een van de drie grootste kalksteengrotten van Japan;

–           Niigata, Japan – De grootste haven aan de Japanse Zeekust. Niigata staat bekend als nummer 1 rijstproducerende regio van Japan. Bezoek de Sasaiwai brouwerij die al meer dan 100 jaar sake produceert, de 17e eeuwse Shimizu tuin en het Yahiko altaar aan de voet van de heilige berg Mt. Yahiko;

–           Wakayama, Japan – Ten zuiden van Osaka is Wakayama de thuisplaats van Wakayama Castle, gelegen op de top van de smalle Torafusu heuvel met prachtige omliggende tuinen. De stad is wijd en zijd in Japan bekend om de ramen noodles.

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis. Ondersteun ons werk in deze tijden! Dat kan door bijvoorbeeld een cruisegadget in onze webwinkel te kopen. Zo heb je toch nog een beetje dat cruisegevoel thuis.

close

Mis niets meer!

Ontvang minimaal één keer per week al het nieuws & aanbiedingen per mail.
Als cadeautje ontvang je downloadbare kalenders van Amsterdam, Rotterdam en IJmuiden.