Cruiseseizoen Cruiseport Rotterdam geopend met AIDA-schepen

Vandaag opende de AIDAcara het cruiseseizoen voor Cruiseport Rotterdam. Het schip arriveerde om 07.30 uur aan de Holland Amerikakade, pal naast de AIDAmar in hartje Rotterdam. Dit jaar komen er voor het eerst méér dan 100 cruiseschepen aan in Rotterdam. De afgelopen twee seizoenen waren dat er jaarlijks circa 80.

Voor twaalf cruiseschepen is het de eerste keer dat ze Rotterdam aandoen. Hoogtepunten daaronder zijn de aankomsten van Costa Mediterranea op 6 mei, Costa Smeralda op 22 oktober (tweede cruiseschip ooit dat vaart op LNG) en MSC Grandiosa op 4 november. Daarnaast zijn er de reguliere bezoeken met verschillende schepen van AIDA Cruises, Cruise & Maritime Voyages en MSC Cruises. Holland America Line wordt dit jaar vertegenwoordigd door – uiteraard – ms Rotterdam en het ms Zuiderdam.

Green Cruising

“We zijn trots op deze gestage ontwikkeling. De cruisevaart is economisch belangrijk voor de stad en verduurzaamt gelukkig snel. Er is veel constructiefs gaande en we zijn hierover in overleg met de cruiserederijen, Havenbedrijf en de gemeente. Deze samenwerking is op zich al uniek”, aldus Mai Elmar, directeur Cruiseport Rotterdam.

“We gunnen 7 maart de eer aan twee AIDA schepen om het Rotterdamse cruiseseizoen te openen. Met hun ‘green cruising’ concept en de tewaterlating van de AIDAnova – het eerste LNG aangedreven cruiseschip – zet deze Duitse rederij de toon in de verdere verduurzaming van de cruisevaart. Onze cruisehaven, op slechts twee uur rijden van Aken, Keulen of Düsseldorf, is eigenlijk de natuurlijke cruisehaven voor dit gebied van Duitse cruiseliefhebbers.”

Bron: Persbericht Port of Rotterdam

Marco

Als 'first-timer' op de Voyager of the Seas in 2007 was Marco meteen verkocht. Sindsdien is hij verzot op cruisen. Dat betekent na tientallen cruises nog steeds kippenvel bij het inschepen. Veel zeeën bevaren, maar niets mooiers dan cruisen op de Nieuwe Waterweg langs geboortestad Maassluis.

Vond je dit een handig artikel? Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

Je kunt ons ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of in onze eigen webwinkel. Alvast hartelijk dank voor je steun!