Seabourn Venture nieuwe naam ultra-luxe expeditieschip Seabourn

Ultraluxe rederij Seabourn kondigde vandaag aan dat haar eerste speciaal gebouwde ultra-luxe expeditie schip ‘Seabourn Venture‘ zal heten, als eerbetoon aan de afgelegen bestemmingen die bezocht worden door de zeer succesvolle expeditie,- en excursieprogramma ‘Ventures by Seabourn’ en de fascinerende plaatsen die in de toekomst nog verkend moeten worden.

Seabourn begon met het aanbieden van expedities met een eerste tocht naar Antarctica in 2013 onder leiding van een hooggekwalificeerd expeditie team van wereldklasse. Sindsdien worden deze routes elk seizoen aangeboden. Het succes van het Antarctica-programma opende de deuren voor soortgelijke ervaringen onder de naam ‘Ventures by Seabourn’ aangeboden op de schepen. Dit zijn optionele expedities met Zodiacs en kajaks en begeleide wandelingen op gewilde bestemmingen over de hele wereld, waaronder Alaska, Australië & Nieuw Zeeland, Zuid-Amerika en Noord-Europese bestemmingen zoals Noorwegen en Groenland.

“De naam Seabourn Venture is een belangrijke stap in het lanceringsproces van extreem meeslepende reizen, speciaal bedacht voor de expeditie reiziger die zijn norm wil verleggen in termen van bestemmingen en ervaringen,” zegt Richard Meadows, President van Seabourn. “Gecombineerd met het team van 26 expeditie-experts, weet ik dat we met de Seabourn Venture voor adembenemende ervaringen zullen zorgen die levenslang zullen bijblijven en dat voor dé avonturier die verder wil gaan, die naar meer afgelegen bestemmingen wil dan hij ooit heeft gezien en dat in ultieme Seabourn-luxe.

Oplevering in 2021

De lancering van de Seabourn Venture is gepland voor juni 2021, met een tweede nog te benoemen zusterschip dat in mei 2022 te water zal worden gelaten. Beide schepen zullen worden ontworpen en gebouwd voor diverse omgevingen, volgens de PC6 Polar Class normen en zullen een overvloed aan moderne hardware en technologie bevatten die de wereldwijde implementatie en mogelijkheden van de schepen zullen uitbreiden. De nieuwe schepen, die worden gebouwd door T. Mariotti, zullen een gloednieuw innovatief ontwerp zijn, speciaal voor de ultra-luxe expeditie reiziger, en zullen vele functies bevatten die de Seabourn schepen zo succesvol hebben gemaakt. Aan boord zullen ook twee op maat gemaakte onderzeeërs meereizen, die een onvergetelijk uitzicht bieden op de wereld onder water. De schepen worden zo ontworpen dat ze kajaks en 24 Zodiacs aan boord hebben die alle gasten in één keer kunnen meenemen, wat voor een echt bijzondere ervaring zal zorgen. Elk schip beschikt over 132 luxueuze veranda-suites met zicht op de oceaan. Meer details en full-color renderings van het schip en de binnenruimtes zullen in de komende maanden worden vrijgegeven.

Routes

Specifieke details over de routes en de beschikbaarheid van het schip zullen in het voorjaar van 2019 bekend worden. Het eerste schip is momenteel ingepland om aan het einde van de zomer van 2021 in het Noordpoolgebied te varen, met een volledig zomerseizoen op Antarctica in het verschiet.

Beide expeditie schepen zullen beschikken over een bemanning van uitstekende en ervaren expeditie teams, bestaande uit hoog aangeschreven wildernisdeskundigen, natuurwetenschappers, historici, enz. Tijdens elke cruise hebben de teamleden regelmatig contact met de gasten, waardoor ze een goed inzicht krijgen in een rijke, holistische reiservaring. Deze fascinerende, ervaren experts maken ook deel uit van het Seabourn Conversations programma, dat een diepgaand inzicht geeft in de geschiedenis, ecologie en cultuur van de plaatsen die bezocht worden. Hun waardevolle inzichten over verschillende onderwerpen worden zowel in formele presentaties als in meer informele gesprekken –  bijvoorbeeld tijdens het diner – aangeboden.

Cruises van Seabourn zijn boekbaar bij:

Captain CruiseCruisereizenTravel Store

 

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)