Eemstocht Spectrum of the Seas start woensdag; donderdag aankomst in Nederland

Scheepsbouwer Meyer Werft heeft dinsdag bekendgemaakt dat de Eemstocht van het nieuwste cruiseschip van Royal Caribbean International, Spectrum of the Seas, met 12 uur is uitgesteld vanwege de waterstand in de Eems. Volgens de nieuwe planning komt het eerste schip in de Ultra Quantum-klasse (169.300 brutoton) donderdagochtend 21 maart 2019 om 07:00 uur in Nederland aan. Later zal de Spectrum of the Seas enkele dagen op de Noordzee technische en nautische testen ondergaan. Aansluitend vertrekt het naar Bremerhaven voor de afbouw en de uiteindelijke oplevering.

Voor de Eemstocht wordt, onder voorbehoud van getijden en weer, het volgende nieuwe tijdschema gehanteerd. De duur van van de verschillende passages (Emssperrwerkes) wordt zo kort mogelijk gehouden.

Woensdag 20 maart 2019:

– ca. 06:30 uur: Schip gereed voor vertrek (Papenburg)
– ca. 07:00 uur: Passage Doksluis (Papenburg)
– ca. 13:30 uur: Passage Weener Brücke (Weener)
– ca. 18:00 uur: Passage Jann-Berghaus-Brücke (Leer)
– ca. 22:15 uur: Aankomst Emssperrwerk (Gandersum)

Donderdag 21 maart 2019:

– ca. 00:05 uur: Passage Emssperrwerk
– ca. 01:15 uur: Passage Emden
– ca. 07:00 uur: Aankomst Eemshaven

Een team van de Lotsenbrüderschaft Emden begeleidt ditmaal ook weer de Eemstocht. Zij hebben met alle betrokkenen de manoeuvres geoefend in een computergestuurde simulator in Wageningen om beter voorbereid te zijn. De Spectrum of the Seas zal de Eemstocht richting Noordzee achteruit met twee sleepboten afleggen ten behoeve van de manoeuvreerbaarheid.

Wil jij cruisen met de nieuwe Spectrum of the Seas? Vraag een offerte aan bij:

Captain CruiseCruisereizenCruisewinkelTravel Store

Miriam

Hi, ik ben Miriam, oprichtster van Cruisereiziger. Meer dan 10 jaar geleden ben ik voor het eerst op een cruiseschip gestapt en sinds die tijd heeft het cruisen mij meer dan 200% te pakken. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen een geschikte cruise te vinden is. Ik help je graag daarbij!

Vond je dit een handig artikel?
Je kunt ons gemakkelijk ondersteunen door via deze links producten te kopen: Bol.com of Coolblue of zoek een leuk cadeautje uit in onze eigen webwinkel.

Alvast hartelijk dank voor je steun! Zo kunnen wij deze site met veel passie blijven vormgeven :-)

One thought on “Eemstocht Spectrum of the Seas start woensdag; donderdag aankomst in Nederland

  • 19 maart 2019 om 10:41
    Permalink

    Men zou eens een special kunnen maken welke cruiseschepen van de Meyer Werft zoal in de afgelopen jaren in de Eemshaven komen om daarna proefvaarten te maken en wat de Eemshaven zo bijzonder maakt. Soms bezoekt men na de Eemshaven daarna nog Amsterdam of Rotterdam zoals bij de Norwegian Breakaway, maar vaak gaat men door naar de buitenlandse thuishaven en was en is de Eemshaven de enige Nederlandse haven waar men deze schepen kon zien. Het is voor scheepsspotters daarom goed dat er een trein van Groningen naar de Eemshaven rijdt en men deze schepen van nabij kan zien zoals ik in 2018 de Norwegian Bliss zag .
    Kortom , voor de Eemshaven geldt : Er gaat niets boven Groningen… op (cruise) schip gebied, nu nog die Special in CruiseReiziger.nl.

Reacties zijn gesloten.